Son dakika Sinan Ateş davasında flaş gelişme. Mahkeme kararını açıkladı

Son dakika Sinan Ateş davasında flaş gelişme. Mahkeme kararını açıkladı

Türkiye’nin konuştuğu Sinan Ateş davasında mahkeme ara kararını açıkladı. Davada 10 kişi tahliye edildi.

Son dört gündür kimsenin gözünü ayırmadığı Sinan Ateş’in suikast sonucu öldürülmesine ilişkin davada flaş bir gelişme yaşandı. Davada ara karar çıktı.

Buna göre eksik bilgi ve belgelerin savcılıktan istenmesine karar verildi. MHP'li Serdar Öktem'in HTS kaydı alınması talebi reddedildi. Tolgahan Demirbaş'ın Olcay Kılavuz'un evinde gözaltına alınmasının dosyaya girmesi talebi reddedildi. Adli rapor ve keşiflerin artması yönünde talep de reddedildi.

10 KİŞİYE TAHLİYE, DURUŞMAYA ERTELEME KARARI

22 sanıklı davada 10 kişi tahliye edildi. Tahliye edilen isimler şöyle: Mehmet Yüce, Erdem Karadeniz Osman Bayraktar, Zekeriya Asarkaya, Hakan Saraç, Ufuk Köktürk, Aytaç Ataç, Caner Günay, Umut Ersoy, Alper Atay. Duruşma 19 Temmuz 2024 tarihine ertelendi.

Sinan Ateş davasına bakan savcı değişti mi? Cumhuriyet Başsavcılığından tartışma yaratan iddiaya yanıt - Son Dakika

AYŞE ATEŞ, İKİ MHP'LİNİN İSMİNİ VERDİ

Ateş’in eşi Ayşe Ateş, dün ilk kez hakim karşısına çıkarak ifadesinde 2 MHP'nin ismini vererek şunları söylemişti: Sinan, bu tehditler başladığında bana ‘Ayşe, İzzet Ulvi Yönter ve Semih Yalçın, Ahmet Yiğit Yıldırım ile Olcay Kılavuz’a talimat vermiş ve beni öldürmek için kapı kapı gezip kiralık katil arıyorlarmış.

ekran-alintisi-8.jpg

KEREM GÖKAY ÖNER'DEN SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSU

Davanın dördüncü duruşmasında Sinan Ateş soruşturmasında Asayiş Şube Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Kerem Gökay Öner, savcılığa suç duyurusunda bulundu. Öner, Tolgahan Demirbaş'ın sokakta yakalandığı belirtilen polis tutanağının "sahte" olduğunu ve bu tutanağın Demirbaş'ı gözaltına almayan polisler tarafından hazırlanarak imzalandığı iddia etti.

TETİKÇİ ERAY ÖZYAĞCI: AYAKLARINA ATEŞ ETTİM

Tetikçi Eray Özyağcı duruşmanın ilk gününde yaptığı savunmasında, “Ben sadece Sinan Ateş’in sağlı sollu ayaklarına ateş ettim. En son şöyle bir ses duydum, ‘Reisi vurduk, reisi vurduk’ diyorlardı” ifadelerinde bulunmuştu.

AZMETTİRİCİ İTİRAF ETMİŞTİ

Azmettirici olarak yargılanan Doğukan Çep ise ifadesinde, “Ben azmettirdim baş aktör benim. Dosyamı çözmesi için para verdim çözemedi. ‘Olmuyorsa paramızı geri alalım’ dedi. Arıyorum arıyorum açmıyor, açan adam açmamaya başladı. Ben de bir iki gün daha bekledim. ‘Ben bunu ayaklarından vuracağım, Ankara’ya gidiyorum’ dedim. Eray da yanımda. ‘Abi ben gider vururum’ dedi.” diye konuşmuştu.

ayse-ates-bildigim-hicbir-seyin-sir-kalmasini-17487025-amp.jpg

“OLCAY KILAVUZ'UN EVİNDE GÖZALTINA ALDIK”

Ateş ailesinin avukatlarından Süleyman Kavak, "Tolgahan Demirbaş'ı, Olcay Kılavuz'un evinde gözaltına aldık. Demirbaş’ın sokakta gözaltına alındığını anlatan yakalama tutanağı sahte" diyerek suç duyurusunda bulunan eski polis müdürünün dosyada tanık olmasını talep etti.