Son dakika... Ünlü oyuncu Ahmet Uğurlu hayatını kaybetti!

Son dakika... Ünlü oyuncu Ahmet Uğurlu hayatını kaybetti!

Son dakika... Tabutta Rövaşata'nın Mahsun'u, Ahmet Uğurlu hayatını kaybetti. Acı haberi sosyal medya hesabından Cem Yılmaz duyurdu.

Türk tiyatro ve sinema dünyasının tanınmış isimlerinden Ahmet Uğurlu vefat etti. "Tabutta Rövaşata" filminde canlandırdığı Mahsun karakteriyle hafızalara kazınan Uğurlu'nun ölüm haberini, ünlü komedyen Cem Yılmaz sosyal medya hesabından paylaştı.

6658682a364078194b52280c.webp

Cem Yılmaz, sosyal medya hesabından acı haberi şu sözlerle paylaştı:

7yy7.jpg

"Çocukluk arkadaşlarım Taner kardeşimin ve Tuna abimin dayısı, Mustafa abimizin abisi değerli büyüğümüz Ahmet Uğurlu abimizin mekanı cennet olsun. Ailesine ve tüm sevenlerine sabırlar dilerim. Gençlik kahramanımızdı, mekanı cennet olsun."

AHMET UĞURLU KİMDİR?

Ahmet Uğurlu, 2 Ağustos 1952'de Konya'da doğdu. Babası sağlık memuru, annesi ise Çorumlu bir ev hanımıydı. Ailesi, babasının tayini nedeniyle Konya'ya yerleşti, Ahmet Uğurlu ilkokula başlamadan önce babası Bursa'ya tayin oldu. Bu nedenle gençlik yıllarını Bursa'da geçirdi. İlk, orta ve lise eğitimini Bursa'da tamamladıktan sonra Gazi Üniversitesi Resim Bölümü'ne girdi.

Döneminin en başarılı oyuncularından biri olarak kabul edilen Ahmet Uğurlu, hem yerli hem de yabancı birçok ödül kazandı. Sadece filmlerde veya tiyatro sahnesinde gördüğümüz Uğurlu, medyadan uzak bir yaşamı tercih etti. Televizyon programlarına katılmıyor, röportaj vermiyor ve her projeyi kabul etmiyordu, bu da onun para ve şöhret peşinde koşmadığını gösteriyor.

Ahmet Uğurlu, Necef Uğurlu ile evliydi ve Orhan adında bir oğulları var. Ancak çift, 1991 yılında boşandı.