Sosyal destek kart ödemelerine yüzde 100 zam geldi

Sosyal destek kart ödemelerine yüzde 100 zam geldi

Çorum Belediyesi, Temmuz ayından itibaren ihtiyaç sahibi ailelere verilen Sosyal Destek Kart ödemelerini 1.000 TL'ye çıkardı.

Çorum Belediyesi, Sosyal Destek Kart uygulamasıyla ihtiyaç sahibi ailelere ve yerel esnafa önemli katkılar sunuyor. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, sosyal belediyecilik alanında önemli adımlar attıklarını belirterek, 2023 yılında bu karttan yararlanan ailelere toplam 12 milyon TL ödeme yapıldığını ifade etti.

Geçen yıl 500 TL olan ödemelerin Ocak ayında 800 TL’ye yükseltildiğini ve Temmuz ayından itibaren 1.000 TL’ye çıkarıldığını açıklayan Başkan Aşgın, “6 ay içerisinde yaptığımız iki artışla Sosyal Destek Kart ödemelerimizi yüzde 100 artırmış olduk” dedi.

Gıda Bankası yerine Sosyal Destek Kart uygulamasını başlattıklarını hatırlatan Aşgın, bu kartla ihtiyaç sahibi vatandaşların istedikleri yerden alışveriş yapabildiklerini vurguladı. Uygulamanın hem ihtiyaç sahiplerine hem de yerel esnafa önemli katkılar sağladığını belirten Aşgın, kentte 4 bin 902 hanenin bu ödemelerden faydalandığını ekledi.