Sosyal medya akımı can aldı! Beğeni uğruna yediği şey sonunu getirdi

Sosyal medya akımı can aldı!  Beğeni uğruna yediği şey sonunu getirdi

TikTok platformlarında popüler olan 'cips yeme meydan okuması', ABD’ de bir çocuğun hayatına mal oldu. 14 yaşındaki çocuk, dünyanın en acı biberlerinden yapılan bir cipsi yedikten sonra hayatını kaybetti.

Takipçi sayısı arttırmak, beğeni toplamak gibi nedenlerle yapılan bu tür tehlikeli eğilimlerin önüne geçilemiyor. Otopsi raporuna göre, bu genç çocuk aşırı miktarda baharatlı cips tüketti ve ardından ani bir kalp durması sonucuyla hayatını kaybetti. Otopsi raporu, çocuğun kalp büyümesi ve kalp kası bandı rahatsızlığı da bulunduğunu ortaya koydu.

18801610-728xauto.webp

MEYDAN OKUMAYI FİRMA BAŞLATMIŞTI

Bu trajik olayın ardından Paqui firması, ürünlerini tanıtmak için başlattığı meydan okumada, tüketicilere dünyanın en acı biberlerinden yapılan cipsi yemelerini ve su içmemelerini önermişti. Bu meydan okumaya katılan birçok çocuk hastanelik olmuştu.

Özellikle gençlere ve çocuklara yönelik bu tür tehlikeli eğilimlere karşı uyarılar yapılıyor. Sosyal medyada popüler olan akımların, gençleri ve çocukları olumsuz etkileyebileceği ve sağlıklarını riske atabileceği unutulmamalı.

640xauto.webp

FAZLA ACI TÜKETİMİNİN İNSAN SAĞLIĞINA ZARARLARI

Özellikle çok baharatlı veya acı yiyeceklerin aşırı tüketimi bazı sağlık sorunlarına neden olur. İşte bunlardan bazıları...

Mide Rahatsızlıkları: Aşırı acı tüketimi mide yanması, hazımsızlık, gastrit gibi sindirim sorunlarına yol açar. Bu, mide asidinin artmasından kaynaklanır ve mide zarına zarar verir.

Bağırsak Sorunları: Aşırı acı tüketimi, bağırsaklarda tahrişe neden olabilir ve ishal, kabızlık gibi bağırsak rahatsızlıklarına yol açar.

Kalp ve Damar Sağlığı: Bazı çalışmalar, aşırı acı tüketiminin kalp ve damar sağlığı üzerinde olumsuz etkileri olabileceğini gösterir. Aşırı acı, kan basıncını artırabilir ve kalp sağlığını etkiler.

Alerjik Reaksiyonlar: Bazı insanlar aşırı acıya alerjik reaksiyon gösterebilir ve bu da cilt döküntüleri, kaşıntı, gözlerde sulanma gibi semptomlara neden olur.

İlgili Haberler