Sosyal medya fenomenleri radara takıldı. Cezadan kaçamadı

Sosyal medya fenomenleri radara takıldı. Cezadan kaçamadı

Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu, Instagram fenomenlerini denetlemeye başladı ve tanınmış kişilere sosyal medyada yaptıkları reklamlar nedeniyle para cezası verdi.

Reklam Kurulu, sosyal medya platformlarında yapılan reklamlarda net bir biçimde reklam olduğunu belirten etiket ve ibareler kullanılması gerektiği kuralını önceden getirmişti. Özellikle Instagram gibi sosyal medya platformlarını aktif kullanan ünlüler, sıkça reklam içerikleri paylaşıyorlar. Bu nedenle birçok ünlü isim, Reklam Kurulu tarafından incelenerek reklam kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle cezalandırıldı.

Sosyal medya fenomenleri radara takıldı: Cezadan kaçamadılar

Eylül Öztürk'ün sahibi olduğu güzellik merkezi, reklam kurulu tarafından sağlık alanında faaliyet gösterdiği ve tıbbi tedavi yöntemlerini tanıtarak izlenim uyandırdığı gerekçesiyle ceza aldı. Bu tür tıbbi işlemlerin doktor kontrolünde ve sağlık kuruluşları bünyesinde uygulanması gerektiği, ayrıca yetkili kişiler dışında tanıtımının yapılmasının da yasak olduğu belirtildi.

GÜZELLİK MERKEZİ SAHİPLERİ CEZA YEDİ

Sosyal medya fenomeni Aymira Koçaklı ve güzellik merkezi işletmecileri Alev Ketboğa & Gamze Karagür Güzellik Salonu ile Sevim Alan Güzellik Merkezi de reklamları durdurma cezası alan isimler arasında yer alıyor.

Sosyal medya fenomenleri radara takıldı: Cezadan kaçamadılar

BUSE VAROL VE MERİÇ KESKİN DE CEZA YEDİ

Sosyal medya fenomeni Meriç Keskin ve Alişan'ın eşi Buse Tektaş da Instagram üzerinden verdiği linkler sebebiyle ceza aldı. Ayrıca, Öykü Doğan, İdil Atay, Özlem Turgut ve Rabia Toprak da reklam durdurma cezası alan isimler vardı.