SP Genel Başkanı Karamollaoğlu görevinden ayrılıyor

SP Genel Başkanı Karamollaoğlu görevinden ayrılıyor
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, katıldığı televizyon programında görevi bırakacağını, “Artık sağlığım bu görevi yerine getirmeme izin vermiyor" diyerek açıkladı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, TV5 televizyonu'nda katıldığı “Gündem Türkiye” programında önemli açıklamalarda bulundu.

Karamollaoğlu, genel başkanlık görevinden ayrılacağını duyurdu ve sağlık sorunları nedeniyle bu kararı aldığını belirtti.

Programda yapılan açıklamalara göre, normalde Ekim ayında gerçekleşmesi planlanan kongrenin öne çekileceği ve yeni genel başkanın belirleneceği ifade edildi. Karamollaoğlu, bu süreçte sağlık durumunun kendisine genel başkanlık görevini yerine getirme imkanı tanımadığını ve bu sebeple istifa kararı aldığını açıkladı.

“Genel başkanlığı bırakacağınız yönünde haberler gündeme geldi. Nedir bunun aslı? Böyle bir durum var mı?” sorusu üzerine Karamollaoğlu, sağlık durumunun görevini sürdürmeye elverişli olmadığını belirterek, “Artık sağlığım bu görevi yerine getirmeme izin vermiyor. Şu seçim döneminde ben sadece dört yere gidebildim. Bu bir genel başkan için ciddi bir eksiklik. Bunu gitmek istemediğimden değil, sağlığım müsaade etmediği için gidemedim.” ifadelerini kullandı.

Karamollaoğlu'nun ayrılık kararıyla ilgili, partinin Ekim ayı öncesinde olağanüstü kongre düzenleyeceği ve yeni genel başkanın belirleneceği bilgisi verildi. Yeni genel başkanın belirlenmesinde teşkilat mensuplarının görüşlerinin alınacağı ve isim önerilerine açık olunacağı belirtildi.

“Siyasetten çekilme diye bir düşüncem yok” diyen Karamollaoğlu, yeni genel başkanın destekçisi olacağını ve partiye hizmet etmeye devam edeceğini söyledi. Henüz genel başkan adaylarının belirlenmediği ve isimlerin müzakere edileceği ifade edildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar