S&P, Türkiye'nin kredi notunu yükseltti

S&P, Türkiye'nin kredi notunu yükseltti
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard Poor's (SP), Türkiye'nin kredi notunu "B"den "B+"ya yükselti. Kredi notu görünümünü "pozitif" olarak korudu.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P), Türkiye'nin kredi notunu "B"den "B+"ya yükseltirken, kredi notu görünümünü "pozitif" olarak koruduğunu açıkladı.

Türkiye ekonomisi için olumlu bir değerlendirme yapan S&P, gelecek döneme ilişkin önemli öngörülerde bulundu.

Kredi derecelendirme kuruluşunun yaptığı açıklamada, Türkiye'nin uzun vadeli kredi notunun yükseltilerek "B+" seviyesine çıkarıldığı ve kredi notu görünümünün "pozitif" olarak belirlendiği ifade edildi. Ayrıca, yerel seçimlerin ardından dış dengelenmenin de etkisiyle para, maliye ve gelir politikaları arasındaki koordinasyonun iyileşeceğine dikkat çekildi.

Önümüzdeki iki yıl içinde portföy girişlerinin artması, cari açıkların daralması, enflasyonun ve dolarizasyonun düşmesi gibi olumlu beklentilerin olduğu belirtilen açıklamada, politika yapıcıların enflasyonu düşürme ve liraya olan güveni yeniden tesis etme konusundaki başarılarına bağlı olarak Türkiye'nin kredi notunun daha da yükseltilebileceği vurgulandı.

Öte yandan, Türkiye ekonomisinin bu yıl ve gelecek yıl yüzde 3 büyümesinin beklendiği ifade edildi. Ülkede tüketici fiyat artışlarının bu yıl yüzde 55,8 ve gelecek yıl yüzde 27,3 olacağı tahmin edildi.

Son olarak, S&P'nin aralık ayında yaptığı takvim dışı değerlendirme sonucunda Türkiye'nin kredi notu görünümünü "durağan"dan "pozitif"e çevirdiği ve diğer kredi derecelendirme kuruluşlarının da Türkiye'nin kredi notu görünümünde iyileşme beklentisi içinde olduğu hatırlatıldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar