Staj ve çıraklık sigortası düzenlemesinde son durum ne?

Staj ve çıraklık sigortası düzenlemesinde son durum ne?

Vatandaşlar, EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) ile ilgili staj ve çıraklık haberlerini son dakika olarak takip ediyor. EYT düzenlemesi, 8 Eylül 1999 tarihinden önce sigorta girişi olanları kapsayacağı konusunda bilinirken, bu tarihten sonra sigorta girişi olan bireyler, staj sigortasının başlangıç tarihi olarak kabul edilip edilmeyeceği hakkında endişelerini dile getiriyor.

Staj ve çıraklık sigortası mağdurları, hükümetten gelecek müjdeli haberi bekliyorlar. Staj ve çıraklık dönemi sigorta girişlerinin Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) kapsamına alınıp alınmayacağına dair yaşanan son dakika gelişmeleri, birçok kişinin gündemini meşgul ediyor. Peki, staj ve çıraklık sigortası EYT kapsamına alınacak mı?

Staj ve çıraklık sigortası EYT kapsamına dahil edilecek mi?

Asgari ücretin 11,402 TL'ye yükselmesi sonrasında emekli maaşlarına yüzde 25 zam ve memurlara yüzde 17.55'e ek olarak 8,077 TL seyyanen zam yapılmasının ardından, çıraklık ve staj sigortası, ev hanımlarının emeklilik durumu, taşeron işçilere kadro, yeni evlenenlere verilen evlilik kredisi gibi konuların netleştirilmesi bekleniyor.

Çıraklık ve staj sigortası

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan önderliğinde yürütülen çalışmalar, bir dizi önemli konunun çözümüne odaklanıyor. Bakan Işıkhan'ın masasında bekleyen dosyalar arasında memurların 3600 ek gösterge artışı, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Bağ-Kur primlerinin dengelemesi, kadınların erken emekliliği ve taşeron işçi sorunu gibi konular bulunuyor. Memurların uzun süredir talep ettiği 3600 ek gösterge artışı, maaşlarda önemli bir iyileştirme amaçlıyor.