Suikast girişimi sonrası Trump'tan ilk açıklama. Çok fazla kan kaybettim

Suikast girişimi sonrası Trump'tan ilk açıklama. Çok fazla kan kaybettim

Dünya, ABD'deki suikast girişimiyle sarsıldı. Saldırıdan yaralı olarak kurtulan eski ABD Başkanı Donald Trump, ilk açıklamasını yaptı.

Sağ kulağından yaralandığını belirten Trump, kurşun isabet ettikten sonra "Bir şeylerin ters gittiğini hemen anladığını" ve ciddi miktarda kan kaybettiğini ifade etti.

640xauto.webp

Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Donald Trump'a yönelik suikast girişimi, dünya genelinde büyük yankı uyandırdı. Pensilvanya eyaletindeki bir miting sırasında gerçekleşen saldırıda Trump yaralanırken, mitinge katılanlardan biri ve saldırgan hayatını kaybetti.

TRUMP'TAN İLK AÇIKLAMA

Saldırı sonrası özel bir klinikte tedavi altına alınan Trump, ilk açıklamasında ABD Gizli Servisi ve güvenlik yetkililerine hızlı müdahaleleri için teşekkür etti. Ayrıca, mitingde hayatını kaybeden kişinin yakınlarına başsağlığı diledi.

g.jpg

Trump, saldırganın da öldüğünü ve saldırganın kimliği hakkında henüz bir bilgiye sahip olmadığını belirtti.

"İNANMASI GÜÇ"

Eski Başkan Trump, sağ kulağından yaralandığını ve "Ülkemizde böyle bir olayın gerçekleştiğine inanmanın zor olduğunu" ifade etti.

“ÇOK FAZLA KAN KAYBETTİM”

Kurşun isabet ettikten sonra "Bir şeylerin ters gittiğini hemen anladığını" belirten Trump, çok fazla kan kaybettiğini söyledi.

669302a2497917c4b0b22532-001.jpg

FBI SORUŞTURMAYI DEVRALDI

Federal Soruşturma Bürosu (FBI), eski ABD Başkanı Donald Trump'a yönelik suikast girişimini gerçekleştiren kişinin kimliğini belirlemeye yaklaştıklarını ve bilgilerin kesinleşmesinin ardından açıklama yapacaklarını duyurdu.

FBI Yetkilisi Kevin Rojek, Trump'a yönelik saldırıyla ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Seçim mitingindeki katılımcılardan destek beklediklerini belirten Rojek, "Olayı suikast girişimi olarak değerlendiriyoruz" dedi. Rojek, suç mahallinde aktif incelemelerin sürdüğünü ve saldırganın amacının araştırıldığını ifade etti.

"Olayı gerçekleştiren kişinin kimliğini belirlemeye yakınız. Bilgiler kesinleştikten sonra açıklama yapacağız" diyen Rojek, çalışmaların devam ettiğini kaydetti. Ayrıca, saldırganın tek başına mı hareket ettiğini araştırdıklarını ve ilave bir tehdit olduğuna dair şu anda bir bulgunun bulunmadığını söyledi.

Saldırganı tespit etmek için fotoğrafların incelendiğini ve DNA çalışmalarının yapıldığını belirten Rojek, kesin bilgi elde edildiğinde basınla paylaşacaklarını dile getirdi. Rojek, saldırganın öldüğünü, mitingde bulunan bir kişinin hayatını kaybettiğini ve iki kişinin durumunun kritik olduğunu açıkladı.

Seçim mitingi için FBI'dan ilave destek istenmediğini belirten Rojek, güvenlik zafiyeti olup olmadığına ilişkin soruları yanıtlamaktan kaçındı. Pensilvanya Polisi Yetkilisi George Bivens ise saldırganın erkek olduğunu aktardı.

FBI suikastçının 20 yaşında Pensilvanyalı bir erkek olduğunu açıkladı.