Süresiz nafaka mağdurlarının tepkileri dinmek bilmiyor

Süresiz nafaka mağdurlarının tepkileri dinmek bilmiyor

Günümüzde sıkça duyduğumuz bir konu olan süresiz nafaka mağdurları, yaşadıkları adaletsizliği çabalarıyla hükümete ulaşmak istiyor. Evliliklerini noktalayan bireyler ve aileler, ömür boyu süren nafaka ödemelerinin sona ermesini talep ediyor.

Turgay SAKARYA/ Günboyu

Süresiz nafaka yasası, boşanmış pek çok kadının eski eşini adeta bir hayat sigortası gibi görmesine yol açıyor. Ömür boyu nafaka ödemek zorunda olan birçok erkek ise küçük bir aksaklıkta dahi hapis cezasıyla veya icra yoluyla karşılaşabiliyor. Bu durum, mağduriyet yaşayan insanlar için oldukça sıkıntılı bir duruma işaret ediyor.

SOSYAL MEDYADA SESLERİNİ DUYURMAYA ÇALIŞIYOR

Son yıllarda gündemde olan süresiz nafaka konusu, sosyal medya platformlarını da harekete geçiriyor. Nafaka mağdurları, seslerini duyurmak ve hükümetin dikkatini çekmek için aktif bir şekilde sosyal medya hesapları üzerinden paylaşımlar yapıyorlar.

Evliliği sona erdirmiş bireyler ve aileler, ömür boyu süren nafaka ödemelerinin artık daha adil bir düzene kavuşturulması gerektiğine inanıyorlar. Eski eşler arasında devam eden mali bağın süresiz şekilde sürmesi, birçok insanın geleceği üzerinde belirsizlik yaratıyor.

İlgili Haberler