Suriye'de hayat normale döndü. Hani nerede savaş

Suriye'de hayat normale döndü. Hani nerede savaş

Suriyeli sığınmacılar konusu Türkiye'de tartışma konusu olmaya devam ediyor. Türkiye'nin birçok sahilinde, Türk vatandaşları yerine Suriyeli sığınmacılar görülürken, Suriye'deki sahillerden çekilen görüntü, sosyal medyada yeniden gündem oldu.

Sosyal medyada paylaşılan Suriye'nin sahil şehirlerinden Lazkiye'de çekildiği iddia edilen plaj görüntüleri sosyal medyada yeniden tartışma konusu oldu.

lazkiye-sahilinden-bir-kare.jpg

Görüntülerde çok sayıda genç, bakımlı ve modern görünümlü kadın ve erkeğin plajda güneşlendiği, denize girdiği, bazılarının ise nargile içtiği görülüyordu.

108612-5d088bd915c6e.jpg

Bazı sosyal medya kullanıcıları bu görüntüleri, Suriye'de yaşamın normalleştiğini dile getirdi.

Bazı kişiler ise bu görüntülere bakarak Türkiye'ye gelenlerin "daha eğitimsiz Suriyeliler" olduğunu, eğitimli kesimlerin ise ülkelerinde kaldığı iddia ederek, bunun Beşar Esad'ın bir stratejisi olduğunu öne sürdü.

59c431b12269a23364ad9ba9.webp

Türkiye'ye gelen sığınmacılarla birlikte suç oranın artması bazı sosyal medya kullanıcıları tarafından "Suriye'de suç oranı %5’in altına düşmüş... Helal olsun Esad’a nerede mağarada yaşayan sıkıntılı, sorunlu kişi varsa Türkiye’nin başına öyle bir bela etti ki bizi bi kenara bırakın Çocuklarımız bile sorunlarla mücadele edecek."

asd-5348.webp

"Bütün suçlular bize geldi, ohh mis gibi, her yer tertemiz","Birde bizim sahillere bak","Suriye mi bizmi savaşa girdik anlamadım. Niye kaybeden biz olduk?", "Adam içinde bulunduğumuz yüzyılın en iyi siyasi stratejisini yaptı" yorumları yapıldı.

suriye-lazkiye-plaji-10412584-10260-1280x720.jpg