Suriyeliler Türk tırlarını durdurarak taşladı. Türk bayrakları indirildi ÖSO bayrakları asıldı

Suriyeliler Türk tırlarını durdurarak taşladı. Türk bayrakları indirildi ÖSO bayrakları asıldı

Kayseri'de küçük bir kız çocuğuna cinsel istismarda bulunan Suriye uyruklu şahıs, halk tarafından yabancı uyruklu vatandaşlara yönelik şiddete neden oldu. Bu olayın yankıları Suriye'de de hissedildi. Suriye'de yaşayan Türk vatandaşlar, halk tarafından darp edilirken, Türk bayrakları da yere indirildi.

Kayseri'de yaşanan cinsel istismar olayı sonrası Suriye'de Türk vatandaşlarına yönelik saldırılar başladı.

Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde yabancı uyruklu bir kişi, 7 yaşındaki yabancı uyruklu çocuğu istismar ederken yakalandı. Olay sonrası toplanan mahalle sakinleri, şüpheliyi yakalamak için galeyana geldi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Sokaklara dökülen halk, Suriyelilerin yoğun yaşadığı mahallede bazı dükkânlar ateşe verdi, çok sayıda kişi de yaralandı.

GÜVENLİK GÜÇLERİ ALARMA GEÇTİ

Olay sonrası Suriye'de ise gerilim tırmandı. Türk vatandaşlarına yönelik saldırılar başladı.

El Bab bölgesinde güvenlik güçleri alarm durumuna geçti. Suriye'nin kuzeyindeki operasyon bölgelerinde Türkiye'den gelen tırlara yönelik saldırılar başladı.

TÜRK ÇALIŞANLAR İŞTEN ÇIKARILDI

Azez kasabasında bulunan PTT'nin Türk çalışanları, ofislerden çıkarıldı ve PTT binası kapatıldı. Azez'de Türkiye'den gelen sebze ve meyve tırları da saldırıya uğradı.

TÜRK BAYRAĞI İNDİRİLDİ

Suriye'nin Azez bölgesinde bir Türk tırı durdurularak taşlandı. Ayrıca, Suriye'de harekat bölgelerine elektrik sağlayan dağıtım şirketi ve Türkiye tarafından desteklenen SMO grubu Kuzey Fırtınası Tugayı, askeri karargahından Türk bayrağı indirildi.

5.jpg

GÖSTERİCİLERE KARŞI SİLAH KULLANIMI

Öte yandan Afrin'de Suriye güvenlik güçleri, göstericileri dağıtmak için silah kullandı.