Suudi Arabistan'dan vatandaşlara peş peşe savaş uyarısı

Suudi Arabistan'dan vatandaşlara peş peşe savaş uyarısı

Vatandaşlarının Lübnan'ı terk etmesini isteyen ülkelere, Suudi Arabistan da katıldı. Suudi Arabistan, vatandaşlarına "ülkeyi terk edin" çağrısı yaptı.

Suudi Arabistan, İsrail-Lübnan sınırında gerginliğin artması üzerine Lübnan'da bulunan vatandaşlarına "ülkeyi terk etme ve bu ülkeye seyahatlerini iptal etme" çağrısı yaptı.

Suudi Arabistan'ın Beyrut Büyükelçiliği tarafından yapılan açıklamada, İsrail-Lübnan sınırındaki gelişmelerin yakından takip edildiği belirtilerek, vatandaşlardan ülkeyi acilen terk etmeleri ve bu ülkeye seyahatlerini iptal etmeleri istendi.

Büyükelçilik, acil durumlarda vatandaşların kendileriyle iletişime geçmeleri gerektiğini bildirdi.

gettyimages-2095067160.jpg

ÇATIŞMA ENDİŞESİ

Son dönemde İsrail ile Hizbullah arasında 8 Ekim 2023'ten bu yana Lübnan-İsrail sınırında artan çatışmalar ve İsrail'in son zamanlarda Lübnan'a yönelik "büyük bir saldırıya yönelik operasyonel planları onayladığını" açıklamasıyla birlikte bölgedeki çatışma riskinin arttığı endişesi büyüyor.

Daha önce ABD, Rusya, Makedonya, Kanada, Kuveyt, Almanya, İngiltere ve Hollanda gibi ülkeler, vatandaşlarına Lübnan'dan ayrılmayı da içeren seyahat uyarıları yapmıştı.

suudi-arabistan-1528488-uo7p-cover.webp