Taciz mesajlarını ifşa etmişti. Ece Ronay hakkında şoke eden karar tacizci değil ifşa eden ceza aldı

Taciz mesajlarını ifşa etmişti. Ece Ronay hakkında şoke eden karar tacizci değil ifşa eden ceza aldı

Ünlü şovmen Mehmet Ali Erbil'in klibinde oynayan ve sonrasında Erbil ile mahkemelik olan Ece Ronay, Erbil'in kendisine gönderdiği taciz mesajlarını ifşa etmişti. Erbil'in Ronay'a karşı açtığı “haberleşmenin gizliliğini ihlal” davası sonuçlandı.

Son dönemde özel hayatıyla gündemde olan Mehmet Ali Erbil, taciz suçlamalarıyla karşı karşıya kalmıştı. Ece Ronay Bilir'i taciz ve tehdit ettiği iddiasıyla yargılanan Erbil için savcı, 2 suçtan toplam 7 yıl 3 ay hapis cezası talep etmişti.

640xauto-002.webp

HABERLEŞMENİN GİZLİLİĞİNİN İHLALİ

TikTok fenomeni Ece Ronay ile Mehmet Ali Erbil arasındaki davalardan biri daha karara bağlandı. Erbil, kendisine ait mesajları ifşa ettiği için Ronay hakkında İstanbul 21. Asliye Ceza Mahkemesi'ne avukatı Şeyda Yıldırım aracılığıyla "haberleşmenin gizliliğini ihlal" suçlamasıyla dava açmıştı.

kji.jpg

BİRSEN ALTUNTAŞ'IN HABERİNE GÖRE

Son duruşmada, Ece Ronay 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bu ceza 6 bin TL adli para cezasına dönüştürüldü. Ronay'ın 11.06.2019 tarihinde Çeşme 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde başka bir davada işlediği suçtan dolayı aldığı 5 yıllık hükmün geri bırakılması kararı nedeniyle, bu erteleme kararı kaldırıldı ve eski davasında yeniden yargılanacak.

ki.jpg