Tansu Sarı yazdı: Ayrık Otu'ndan Süperstarlığa

Tansu Sarı yazdı: Ayrık Otu'ndan Süperstarlığa

Galler deplasmanında Barış Alper Yılmaz'ın atılması sonucu 10 kişi kalmamıza rağmen 1 puanı zar zor kurtarabilen A Milli Futbol Takımımız; 9 Eylül İzmir'in Kurtuluşu'nun 102'nci yıl dönümünde İzlanda'yı konuk etti.

Ayrık Otu'ndan Süperstarlığa

Teknik Direktörümüz Vincenzo Montella 3'lü savunma kurgusunu 4'lüye çevirmiş ve santrforsuz oynama inadını kırarak Umut Nayir'e şans vermişti..

Berbat bir futbol sergilediğimiz Galler maçının kadrosundan Zeki Çelik, Kaan Ayhan, Çağlar Söyüncü, Orkun Kökçü, Kenan Yıldız ve Barış Alper Yılmaz'ın yerlerine Eren Elmalı, Merih Demiral, Hakan Çalhanoğlu, İrfan Can Kahveci, Kerem Aktürkoğlu ve Umut Nayir ilk 11'deydi...

Karadağ'ı kendi evinde 2-0'lık skorla geçen İzlanda'daysa 70'lik Norveçli Teknik Direktör Age Hareide; sağ bek Alfons Samsped'in yerine Victor Palsson'a, sol bek Logi Tomasson'un yerine Kolbein Finsson'a ve Karadağ'a ilk gol golcü Orri Öskarsson'un yerine Andri Gudjohnsen sahadaydı..

Rakibimiz İzlanda maça adeta "akşamdan kalmış" gibi çıktı... İlk dakika dolarken İrfan Can Kahveci'nin sol tarafa açtığı topta Umut Nayir'in bekletmeden pasında savunmada Hjörtur Hermannsson, Teitur Thórdarson ve Leo Gretarsson hiçbir hamle yapmayınca bomboş durumdaki Kerem Aktürkoğlu tribünlerimizi ayağa kaldırdı ve karşılaşmaya adeta 1-0 önde başladık..

Golden sonra İrfan Can Kahveci'nin kafa vuruşunu kalecileri Rafn Valdimarsson kurtarırken; dakikalar 37'yi gösterdiğinde sağ kanattan Johann Gudmundsson'un köşe vuruşunda bomboş durumda kafayı çakan Portekiz asıllı sağ bekleri Victor Palsson kalecimiz Mert Günok'u avlayınca soyunma odasına 1-1'lik eşitlikle gittik..

İkinci yarıya Hakan Çalhanoğlu'nun yerine Orkun Kökçü'yü alarak başladık ve golü de bulduk.. Sol tarafta Eren Elmalı'nın yerden pasında rakibi Victor Palsson'dan kurtulan Kerem Aktürkoğlu ceza sahası dışı hafif sol çaprazından öyle bir şut çıkardı ki önde yakalanan kalecileri Rafn Valdimarsson topu ancak filelerinde görünce 2-1'lik üstünlüğü yakaladık..

Gol sonrası Orkun Kökçü, Kerem Aktürkoğlu ve İrfan Can Kahveci'nin vuruşlarını İzlanda file bekçisi Rafn Valdimarsson kurtarırken, 88'de Arda Güler'in sağ çapraza enfes pasında Kerem Aktürkoğlu rakibi Hjörtur Hermannsson'dan önce davranıp kaleci Rafn Valdimarsson'u bir kez daha avlayıp hat-trick yapınca 3-1 kazandık..

3 puanı 3 golle aldık..

İzlanda Teknik Direktörü Age Hareide'nin, golcü Orri Öskarsson'u oyuna alıp orta sahasını eksiltmesi maçı kazanmamızın başlıca sebebiydi..

3 gol atan Kerem Aktürkoğlu başta olmak üzere İrfan Can Kahveci ve İsmail Yüksek de mükemmele yakın oynadılar..

Arda Güler 3'üncü golün asistini yaptı ancak bence oyunda daha fazla inisiyatif almalı..

Bir diğer solak İrfan Can Kahveci oyundan çıkınca Arda Güler kendisini buldu diyebilirim..

Teknik Direktörümüz Vincenzo Montella'nın Hakan Çalhanoğlu ve İrfan Can Kahveci'yi kenara alması bence her ne kadar yanlış olsa da rakip İzlanda savunmasının zaaflarını çok iyi değerlendirdik..

Bu takım çok daha iyisini oynar ancak Teknik Direktör Vincenzo Montella takımla çok fazla oynuyor.. İtalyan hoca artık kadro iskeletini doğru kurmalı..

Galatasaray'dayken sadece kendine oynadığı için "AYRIK OTU" dediğim ancak Benfica'ya transfer olunca SÜPERSTAR'lığa terfi eden Kerem Aktürkoğlu başta olmak üzere A Milli Futbol Takımımızı kutluyor; Karadağ karşısında başarılar diliyorum..