Tansu Sarı yazdı: Çok kolay oldu

Tansu Sarı yazdı: Çok kolay oldu

Fenerbahçe maç fazlasıyla liderliğini sürdürebilmek için Kasımpaşa deplasmanındaydı..

Çok kolay oldu

Sarı-lacivertlilerde Bright Osayi-Samuel, Alexander Djiku, Filip Kostic, Ryan Kent, Serdar Aziz, Levent Mercan, Bartuğ Elmaz ve Burak Kapacak gibi isimler kadroda yer almazken; yeni transfer Sofyan Amrabat'ın yanı sıra Edin Dzeko, İrfan Can Kahveci ve Cengiz Ünder yedekler arasındaydı...

Alanyaspor maçından farklı olarak Brezilyalı stoper Rodrigo Becao ve Faslı golcü Youssef En-Nesyri ilk 11'deydi..

Ev sahibi Kasımpaşa'daysa deplasmanda 1-0 kazanılan Rizespor maçından farklı olarak Aytaç Kara ve Kevin Rodrigues'in yerlerine Nuno Da Costa ile Josip Brekalo sahadaydı...

Fenerbahçe ilk yarıda sonuca çok kolay gitti... Dusan Tadic'in sol tarafa pasında topla buluşan ve rakibi Claudio Winck'ten sıyrılarak ceza sahası dışından kaleci Andreas Gianniotis'in soluna enfes çakan Allan Saint-Maximin ile 1-0 öne geçen Jose Mourinho'nun öğrencileri, 39'da yine Fransız yıldız Allan Saint-Maximin'ın özel çabası sonrası Kasımpaşalı Nicholas Opoku'nun hamlesiyle penaltı kazandı ve Dusan Tadic'in vuruşuyla soyunma odasına 2-0'lık üstünlükle gitti..

İkinci yarıda Fenerbahçe'de sadece Çağlar Söyüncü'nün vuruşu az farkla auta giderken, Gökhan Gül'le yakaladığı 2 pozisyonu kaleci Dominik Livakovic'e teslim eden Kasımpaşa'da Mortadha Ben Ouanes'in vuruşu kaleyi bulmayınca sarı kanaryalar 2-0 kazandı..

Galatasaray derbisi öncesi kayıp yaşamadı..

Teknik Direktör Jose Mourinho'nun geçtiğimiz sezonun en kötü ismi Yusuf Akçiçek'i sahaya sürmesini anlayamadım..

Fenerbahçe'nin Nordsjaelland ve Ludogorets maçlarında 8 gol yemesinin baş mimarı olan sol ayaklı Yusuf Akçiçek sağ bek olarak forma giydi ancak Kasımpaşa yarı sahasından kaleci Dominik Livakovic'e geri pas vererek adeta yine saç baş yoldurdu..

Sofyan Amrabat bence oldukça sıradan bir oyuncu.. Çok daha üst seviye bir 6 numara bulunabilirdi..

İsmail Yüksek'in her hamlesi sıkıntılı.. Her an kart görebilecek müdahaleler yapıyor.. Galatasaray derbisinde takımı yakabilir..

İlk yarıda elle müdahalesine hakem Halil Umut Meler penaltı verse şimdi bambaşka şeyler konuşacaktık..

Aynı Halil Umut Meler'in Kasımpaşalı Josip Brekalo'nun ceza sahası içindeki elle müdahalesine penaltı çalmayışı; Fenerbahçeli Allan Saint-Maximin'ın pası verdikten ve pozisyon bittikten sonra rakibi Nicholas Opoku'nun hamlesiyle yerde kalışına penaltı çalışı çok tartışılacak..

Fenerbahçe'nin bu futbolu Kadıköy'de Galatasaray'ı yenmeye yetmez.. Dusan Tadic ve Sebastian Szymanski'nin performanslarını arttırmaları şart..

Salı günü Gaziantep'i ağırlayacak olan ezeli rakip Galatasaray Kadıköy'e daha yorgun olarak gelecek..

Bakalım dev derbide neler yaşanacak?

Bu sorunun cevabını da cumartesi gecesine bırakalım..