Tansu Sarı yazdı: Düşeş ve Kıyak

Tansu Sarı yazdı: Düşeş ve Kıyak

Beşiktaş Süper Lig'in yeni takımı Eyüpspor karşısında maça iyi başlayamadı... Arda Turan'ın öğrencileri Mame Thiam ve Samu Saiz ile fırsatlar yakalasalar da bu futbolcuların topu kaleci Mert Günok'un üzerine vurmaları sonucu gol bulamadılar..

Düşeş ve Kıyak

Eyüpspor'un 2 zaafı vardı... Biri genelde 8 numara ve 10 numara pozisyonlarında görmeye alıştığımız Emre Akbaba'nın sağ kanatta oynaması, diğeri de Fenerbahçe'den gönderilen kaleci Berke Özer'in uzaktan toplardaki başarısızlığıydı... Nitekim siyah-beyazlılar sağ kanatta Emre Akbaba'nın Joao Mario'ya kaptırdığı top sonrası Angola asıllı Portekizli yıldızın Milot Rashica'yı görmesi ve Arnavut asıllı Kosovalı yıldızın ceza yayı üzerinden uzaktan şutlara olan zaafından faydalanarak topu filelere göndermesiyle 1-0 öne geçti..

Ciro Immobile gol sonrası bir şutu da kaleci Berke Özer'in üzerine vurunca Beşiktaş soyunma odasına üstün gitti..

Felix Uduokhai ve Rafa Silva'yla pozisyonlar bulan Kara Kartal kaleci Berke Özer'i aşamazken, ani gelişen Eyüpspor atağında kaleci Mert Günok'un hamlesiyle yerde kalan Mame Thiam'ın pozisyonuna hakem Zorbay Küçük, VAR'daki Mustafa İlker Coşkun'un uyarısıyla penaltı noktasını gösterirken; Başiktaş'a karşı 3'üncü kez fileleri havalandıran Emre Akbaba'nın golü bir anda Dolmabahçe'yi susturdu..

Beşiktaş Teknik Direktörü Giovanni van Bronckhorst risk alarak ön libero Mohamed Al-Musrati'nin yerine Semih Kılıçsoy'u sahaya sürerek orta sahasını eksiltirken; Rafa Silva'yla bulduğu pozisyonda kaleci Berke Özer başarılıydı..

Konuk Eyüpspor'daysa Mame Thiam'ın kale ağzından vuruşu kaleci Mert Günok'un üzerine giderken; Beşiktaşlı Semih Kılıçsoy'un eski takım arkadaşı Tayfur Bingöl tarafından yere indirilmesine bir kez daha VAR'a giden hakem Zorbay Küçük "PENALTI" dedi.. Topun başına geçen Ciro Immobile KARA KARTAL'a 2-1'lik skorla maçı kazandırdı..

Penaltı pozisyonu sonrasında hakem Zorbay Küçük'e yoğun itirazlarda bulunan Beşiktaşlı Arthur Masuaku sarı kart görerek cezalı duruma düşerken Kayseri deplasmanında forma giyemeyecek..

Beşiktaş Antalyaspor maçı dışında oyunu geniş alana yayamıyor ve yeterli skoru bulmakta oldukça zorlanıyor.. Bu yüzden Teknik Direktör Giovanni van Bronckhorst'un buna çözüm bulması şart..

Şampiyon olmak istiyorsanız goller kurtarmasına rağmen gereksiz bir penaltı yaptıran kaleciniz Mert Günok olamaz, olmamalı..

Risk gibi gözüken ön libero Mohamed Al-Musrati'nin oyundan çıkıp golcü Semih Kılıçsoy'un oyuna girmesi bir anlamda kazaılan penaltı ve Eyüpspor galibiyetiyle Teknik Direktör Giovanni van Bronckhorst'un DÜŞEŞ atmasına sebep oldu..

Milot Rashica sahanın yıldızıydı.. Sağ kanadı çok iyi kullandı ve güzel bir gol attı.....

Joao Mario pek ortada gözükmese de Milot Rashica'ya güzel bir asist yaptı.. İlerleyen haftalarda kendisini bulacaktır..

Beşiktaş için Ajax deplasmanı oldukça zor geçecek.. Bu kadro yapısı ve bu oyunla kazanmaları zor..

Eyüpspor toplama takımla çok iyi mücadele etti.. Gol yollarında biraz becerikli olsalar Beşiktaş'a bir kâbus yaşatabilirlerdi

Beşiktaş'ın imdadına Eyüpspor'a kiraladığı Tayfur Bingöl yetişti.. Hücum tarafında önemli işler yapan gurbetçi oyuncu saçma sapan bir penaltıyla hem parasını ödeyen Beşiktaş'a KIYAK yaptı, hem de formasını giydiği Eyüpspor'u yaktı..

Her iki takıma da kalan maçlarında başarılar diliyorum.