Tansu Sarı yazdı: Gökhan Sazdağı Trabzonsporlu oldu

Tansu Sarı yazdı: Gökhan Sazdağı Trabzonsporlu oldu

Trabzonspor erteleme maçında Akyazı'da Kayserispor'u ağırladı..

Gökhan Sazdağı Trabzonsporlu oldu

Teknik Direktör Şenol Güneş, 1-1 berabere kaldıkları Beşiktaş maçından farklı olarak cezalı Edin Visca'nın yerine Cihan Çanak'a forma verirken golcü Simon Banza'nın yerine Denis Dragus sahadaydı..

Eyüpspor karşısında mağlubiyetten kurtulan Burak Yılmaz'ın Kayserispor'undaysa kaleci Bilal Bayazıt'ın yerine Onurcan Piri, Arif Kocaman'ın yerine Joseph Attamah, Ramazan Civelek'in yerine Hasan Ali Kaldırım ve Eray Özbek'in yerine de Duckens Nazon ilk 11'deydi...

Aylton Boa Morte ve Miguel Cardoso; Eren Elmalı'nın savunduğu Trabzonspor sol kanadını adeta otobana çevirdi.. Bu ikilinin geliştirdiği Kayserispor ataklarından birinde Stefano Denswil'in hamlesiyle yerde kalan Miguel Cardoso takımına penaltı kazandırırken, vuruşu yapan Joseph Attamah kaçıracağını o kadar belli etti ki kaleci Uğurcan Çakır önledi...

Ancak Kayserispor adeta maça golle başlamaya yemin etmişti.. Yine Aylton Boa Morte'nin pasında Stefan Savic ve Stefano Denswil'i ekarte eden Miguel Cardoso'nun sağ taraftan içeri çevirdiği top golcü Duckens Nazon'u aşınca gerilerden gelip enfes bir sol çakan Hasan Ali Kaldırım Akyazı'yı susturuyor, Kayserispor Trabzonspor karşısında 1-0'lık üstünlüğü yakalıyordu..

Sakatlanan Stefano Savic'in yerine Ozan Tufan'ı sahaya süren Karadeniz ekibinde Mislav Orsic'in uzaktan şutu kaleci Onurcan Piri'den dönerken, Enis Bardhi'nin sol ayağıyla vuruşu üst kale direğinde patlayınca Trabzonspor beraberlik şansını kaçırdı..

Konuk Kayserispor'daysa Miguel Cardoso'nun vuruşu kaleci Uğurcan Çakı'da kalınca konuk ekip soyunma odasına 1-0'Lık üstünlükle gitti..

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş'in ilk yarıda pozisyonlara giren takımın topa basan tek ismi Enis Bardhi ile sol kanatta etkili işler yapan Mislav Orsic'i kenara alarak Anthony Nwakaeme ile genç santrfor Poyraz Yıldırım'ı sahaya sürmesi Nasrettin Hoca'nın "Ya tutarsa?" fıkrasına benziyordu..

Ancak evdeki hesap çarşıya uymayacaktı.. Ani bir Kayserispor kontratağında Setfano Denswil'i ekarte eden Duckens Nazon'un pasında topla bululan Aylton Boa Morte; rakibi Eren Elmalı'nın da düşmesinden faydalanarak Akyazı'da Trabzonspor'a bir kez daha kâbusu yaşattı..

2-0 geriye düşen bordo-mavililerde Cihan Çanak'ın kaleci Onurcan Piri'den dönen vuruşunu filelere gönderen Poyraz Yıldırım ofsaytta yakalanırken, Umut Bozok'a sert müdahalede bulunan Kayserisporlu Gökhan Sazdağı takımını sahada 10 kişi bıraktı..

89 dakika bekleyen Trabzonspor nihayet golü buldu. Batista Mendy'nin uzaktan şutu kaleci Onurcan Piri'den döndü, Dimitrios Kolovetsios uzaklaştıramayınca Anthony Nwakaeme tamamladı; bir kez daha kaleci Onurcan Piri'den dönen topu Umut Bozok tamamlayınca bordo-mavililer skoru 2-1'e getirdi..

Gol sonrası Umut Bozok'un vuruşunu kaleci Onurcan Piri kurtarırken, panikleyen Kayserispor Teknik Direktörü Burak Yılmaz, hücum hattından hem Duckens Nazon'u, hem de Aylton Boa Morte'yi kenara alınca anında golü yedi..

Sol taraftan Anthony Nwakaeme'nin ortasında gerilerden gelip topa ayak koyan Stefano Denswil skoru 2-2'ye getirerek takımına 1 puanı sağlayan isim oldu..

Gökhan Sazdağı'nın oyundan atılması ve Teknik Direktör Burak Yılmaz'ın yaptığı değişiklikler Kayserispor'un 2 puan kaybetmesine, Trabzonspor'un 1 puan kazanabilmesine yol açtı..

Burak Yılmaz ilk yarıda mükemmel oynayan stoper Julian Jeanvier'yi neden oyundan çıkardı anlamadım.. Sakatlık varsa o ayrı ancak yenilen ilk golde Dimitrios Kolovetsios'un beceriksizliği Trabzonspor'un maça tutunmasını sağladı.

Ramazan Civelek'in oyuna girmesi için Lionel Carole'ün sakatlanması mı beklendi garip..

Trabzonspor Denis Dragus ve Cihan Çanak'la 9 kişi oynuyor... Enis Bardhi ve Mislav Orsic'in oyundan çıkarılması her ne kadar risk olsa da Gökhan Sazdağı'nın oyundan atılması Trabzonspor'u oyunda dengeledi..

Oynadığı bütün takımlarda serbest vuruşları kullanan Trabzonsporlu Stefano Denswil, bugün uzun bir aradan sonra topun başına geçti... Surinam asıllı Hollandalı'ya bu konuda inisiyatif verilmeli..

Marek Hamsik ve Anastasios Bakasetas'ın boşluğunu bir türlü dolduramayan Trabzonspor devre arasında mutlaka bu bölgelere takviye yapmalı... Borna Barisic oynamayacaksa da Eren Elmalı'ya acilen alternatif bulunmalı.. Zira Kayserispor'un tüm gol pozisyonlarında Eren Elmalı'nın payı vardı..

Sağ bek Pedro Malheiro ise oyunun hücum tarafını oynamayı sevdiğinden asıl işini yapmıyor.. Kayserispor'un 2'nci golünde neredeydi sormak lâzım..

Stefan Savic pişmaniye gibi... Hemen dağılıyor...

Şenol Güneş'in bu Trabzonspor'a bir katkı veremeyeceği aşikâr.. Başkan ERTO ile kafa kafaya verip takımı kurtarsınlar..

Trabzonspor ve Kayserispor'a kalan maçlarında başarılar diliyorum..