Tansu Sarı yazdı: Şoför Sara olunca

Tansu Sarı yazdı: Şoför Sara olunca

Şampiyon olduğu kadrodan Kerem Aktürkoğlu, Wilfried Zaha, Tete Martins, Sergio Oliveira, Serge Aurier ve Derrick Köhn'ü kaybeden Galatasaray, Rizespor'u RAMS PARK'ta konuk etti..

Şoför Sara olunca

Sarı-kırmızılılarda Mauro Icardi ve Hakim Ziyech kadroda yer almazken; yeni transferler Victor Osimhen ile İsmail Jakobs ilk 11'deydi.

Elias Jelert ve Victor Nelsson'un yerlerini Kaan Ayhan ile Davinson Sanchez alırken; Yunus Akgün de ilk kez yedek soyunmayıp maça başlıyordu..

Galatasaray gibi çalkantılı bir süreçten geçen Rizespor'daysa hatalı goller yediği için "törenle kovulan" kaleci Gökhan Akkan'ın yerine Hırvat file bekçisi Ivo Grbic ilk 11'de yer alırken; takımın en önemli ismi Dal Varesanovic ile Benhur Keser kadroda yoktu..

Teknik Direktör İlhan Palut stoperler Attila Mocsi ile Khusniddin Alikulov'a güvenememiş olacak ki onların yanına bir de Anıl Yaşar'ı eklemişti..

Orta saha kurgusu ise Giannis Papanikolaou, Mithat Pala ve Ibrahim Olawoyin'den oluşurken, Altin Zeqiri'nin yerine Davia Akintola sahadaydı..

Maça Galatasaray adeta golle başladı.. Elenilen Young Boys maçında Benfica'ya giden Kerem Aktürkoğlu'nun mobbingine maruz kalarak serbest vuruş kullanamayan Gabriel Sara'nın ceza sahasına yaptığı enfes ortaya bomboş pozisyonda kafayı çakan Davinson Sanchez; Rizespor'la ilk maçına çıkan Hırvat kaleci Ivo Grbic'ı golle selamladı ve ASLAN 1-0 öne geçti..

Galatasaray farkı arttırmakta kararlıydı.. Bu kez hafif sağ çaprazdan Gabriel Sara'nın ortasına önce yeni transfer Victor Osimhen kafayla dokunmaya çalıştı; ardından Abdülkerim Bardakçı sol ayağıyla topun yönünü değiştirince ASLAN skoru 2-0'a getirdi..

İlk yarının son bölümünde sakatlanan Rizespor'un Özbek stoperi Khusniddin Alikulov yerini Beşiktaş'tan gelen Boşnak ön libero Amir Hadziahmetovic'e bırakırken Galatasaray soyunma odasına 2-0'lık üstünlükle gitti..

Sarı-kırmızılılar ikinci yarıya da golle başladı.. Sağ taraftan Barış Alper Yılmaz'ın içeri çevirdiği topu karşılamaya çalışan Rizespor'un stoperi Anıl Yaşar ellerini arkasında bağlayınca 2 golün asistini yapan Gabriel Sara meşin yuvarlağı rakibinin bacaklarının arasından geçirerek kaleci Ivo Grbic'i bir kez daha mağlup edince ASLAN 3-0'lık üstünlüğü yakaladı..

İkinci yarının hemen başında Giannis Papanikolaou'nun yerine Emrecan Bulut'u sahaya süren Rizespor Teknik Direktörü İlhan Palut; 3-0 sonrası Taha Şahin, David Akintola ve sakatlanan Ali Sowe'un yerlerine Eray Korkmaz, Altin Zeqiri ve golcü Vaclav Jurecka'yı sahaya sürerken anında golü yedi..

Orta sahada Rizespor'un yeni golcüsü Vaclav Jurecka'dan topu kapan Lucas Torreira'nın topu bir süre sürdükten sonra verdiği pasta Dries Mertens hafif sağ çaprazdan RAMS PARK tribünlerini bir kez daha ayağa kaldırırken ASLAN skoru 4-0 yaptı...

Galatasaray durmuyordu... Victor Osimhen'in sol çaprazdan vuruşunu Rizespor kalecisi Ivo Grbic çelerken; dakikalar 80'i gösterdiğinde Michy Batshuayi ile başlayan atakta sağ taraftan Kaan Ayhan'ın içeri çevirdiği topa ayak koyan Barış Alper Yılmaz CimBom adına skoru 5-0'a taşıdı..

Maçın son bölümünde Galatasaray'da Michy Batshuayi'nin vuruşunu kaleci Ivo Grbic kurtarırken; konuk Rizespor'daysa Mithat Pala sarı-kırmızılıların Uruguaylı file bekçisi Fernando Muslera'yı geçemeyince ASLAN 5-0 kazandı..

3 puanı 5 golle aldı..

1 gol 2 asistle oynayan Gabriel Sara, kendisine inisiyatif verildiği zaman neler yapabileceğini gösterdi..

İnanıyorum ki Young Boys maçında kendisine mobbing uygulayarak topa vurdurmayan Kerem Aktürkoğlu ona fırsat verse belki de Galatasaray Şampiyonlar Ligi'ne kalacaktı..

Victor Osimhen'i çok beğendim... Mücadelesi ve hırsıyla takıma büyük katkısı olacak ancak Mauro Icardi kriz çıkarmazsa..

Monaco'dan gelen Alman asıllı Senegalli sol bek Ismail Jakobs için izlenimim bu pozisyonda oynamayı sevmiyor ve ileride Galatasaray'ın başını çok yakabilir...

İşin daha vahim tarafı Galatasaray ısrarla Jose Angelino, Kazımcan Karataş, Sam Adekugbe ve Derrick Köhn gibi hücum seven savunma sevmeyen, mücadeleden kaçan sol bekler alıyor ve hepsini de gönderiyor...

Galatasaray iyiydi ancak Rizespor çok kötüydü..

Karadeniz ekibinde Dal Varesanovic keyfi bir şekilde kadroya alınmamış..

Rizespor takımında kadroya önce Dal Varesanovic, ardından da Altin Zeqiri, Casper Hojer ve Khusniddin Alikulov yazılır..

Maça Amir Hadziahmetovic'le neden başlanmaz anlaşılır gibi değil...

Kötü goller yiyen kaleci Gökhan Akkan'ı kovalıyorsanız Sheffield United'ı küme düşürmüş Ivo Grbic'i alamazsınız..

Ivo Grbic, Anıl Yaşar, Giannis Papanikolaou, David Akintola, Attila Mocsi, Martin Minchev ve Halil İbrahim Pehlivan bu takımın oyuncuları değil...

Rachid Ghezzal ve Vaclav Jurecka'nın katkısı ne olacak hep birlikte göreceğiz...

Aslında Rizespor'un kadrosu çok kötü sayılmaz ancak "Teknik Direktörlüğü bilmiyot", "Eşofmanını ters giyiyor" dediğim İlhan Palut görevde kaldıkça hüsran yaşamaya devam ederler..

Sonuç olarak Galatasaray gol oldu yağdı ve Gaziantep maçını beklemeye başladı..

Bakalım salı gecesi neler yaşanacak?

Sarı-kırmızılılara başarılar diliyorum...