Tansu Sarı yazdı: Teknik direktörler sınıfta kaldı

Tansu Sarı yazdı: Teknik direktörler sınıfta kaldı

Bu sezon mükemmel bir kadro kuran Beşiktaş, 2 lig şampiyonluğu yaşatan eski hocası Şenol Güneş'in takımı Trabzonspor'la deplasmanda karşılaştı..

Teknik direktörler sınıfta kaldı

Teknik Direktör Giovanni van Bronckhorst; 2-0 kazanılan Sivas maçından farklı olarak Ernest Muci'nin yerine Benfica'dan transfer edilen Joao Mario'ya ilk 11'de şans verdi..

Abdullah Avcı'nın görevine son verdikten sonra Şenol Güneş'i Teknik Direktörlüğe getiren Trabzonspor'daysa 0-0'lık Eyüpspor maçından farklı olarak stoper mevkiinde Stefan Savic, ön libero pozisyonunda Batista Mendy, sağ kanatta Edin Visca, 10 numara pozisyonunda Enis Bardhi ve santrfor olarak da Braga'dan transfer edilen Fransız asıllı Kongolu golcü Simon Banza ilk 11'deydi..

"13 rakamının uğursuzluğu rakibi Rafa Silva'ya arkadan müdahale yaparak kırmızı kartla takımını 10 kişi bırakan Edin Visca ve Trabzonspor'u vurdu" derken, sahada eksik kalan bordo-mavililer Enis Bardhi'nin sağ taraftan kullandığı serbest vuruşta rakipleri Felix Uduokhai ve Mohamed Al-Musrati'den kurtulup kafayı çakan Okay Yokuşlu, kaleci Mert Günok'u avlayarak PAPARA PARK tribünlerini ayağa kaldırdı..

Trabzonspor karşısında 1-0 geriye düşen Beşiktaş, Gedson Fernandes, Rafa Silva ve Joao Mario ile pozisyonlar bulsa da 39'uncu dakikaya kadar kaleci Uğurcan Çakır'ı geçemedi... Norveçli sağ bek Jonas Svensson'un Rafa Silva'yla yaptığı verkaç sonrası verdiği pasta topla buluşan Gedson Fernandes rakibi Stefan Savic'ten önce topa vurarak kaleci Uğurcan Çakır'ı mağlup edince Beşiktaş soyunma odasına 1-1'lik beraberlikle gitti..

İkinci yarıda Enis Bardhi ve Mislav Orsic'in yerlerine Denis Dragus ile Cihan Çanak'ı sahaya süren Şenol Güneş'in Trabzonspor'u kalesinde pozisyonlar verdi.. Arthur Masuaku ve Rafa Silva'nın vuruşlarını kaleci Uğurcan Çakır'ı geçemezken, Beşiktaş Teknik Direktörü Giovanni van Bronchorst ise Mohamed Al-Musrati ve Milot Rashica'nın yerlerine Ernest Muci ile Semih Kılıçsoy'u sahaya sürerek "Bu maçı istiyorum" dedi..

Ancak Ernest Muci'nin 2 vuruşu kaleci Uğurcan Çakır'dan dönünce 11 kişilik Beşiktaş, Akyazı'da 10 kişilik Trabzonspor'a 2 puan bırakarak sahadan 1-1'lik beraberlikle ayrıldı..

Beşiktaş bu maçı kazanamadıysa bu kayıp Teknik Direktör Giovanni van Bronckhorst'a yazar..

Bu oyunda Ciro Immobile ile Milot Rashica çıkmaz..

Mohamed Al-Musrati'yi çıkarıyorsanız oyuna Salih Uçan girer..

Augsburg'tan transfer edilen Nijerya asıllı Alman sol stoper Felix Uduokhai, yatsın kalksın hakem Ali Şansalan'a dua etsin..

Müdahaleleri çok sert ve her an oyundan atılabilir..

Almanya'da birçok maçını seyrettiğim ve hiç beğenmediğim Felix Uduokhai, tıpkı Augsburg'ta olduğu gibi Akyazı'da da Okay Yokuşlu'nun golünde pozisyon hatası yaptı..

Felix Uduokhai'yi kim izleyip aldırdı bilemiyoruz ancak bu futbolcu Beşiktaş'ı çok yakar...

Beşiktaş Teknik Direktörü Giovanni van Bronckhorst'un yaptığı değişikliklerle kadroyu çorbaya çevirmesi siyah-beyazlıların 2 puan kaybetmesine yol açtı..

Ben olsam Rafa Silva'yı sol kanada çeker, Trabzonspor'un yumuşak karnı Pedro Malheiro'nun üzerine oynardım, ancak Hollandalı bunu düşünemedi..

Peki Giovanni van Bronckhorst böyle de Şenol Güneş hiç ondan aşağı kalır mı?

Edin Visca'nın atılmasıyla 10 kişi kalmış takımda takımın tek top yapan adamı Enis Bardhi'yi kenara alıp Denis Dragus'la santrforu çiftliyor ve 2 şampiyonluk yaşadığı Beşiktaş'a "Gel beni yen" diyor..

Sakatlanıp oyundan çıkan Cihan Çanak'ta ne buldu anlaşılır gibi değil..

Trabzonspor az kalsın tarihi bir fark yiyecekti ancak gerek kaleci Uğurcan Çakır'ın başarısı, gerekse de Beşiktaşlı futbolcuların beceriksizlikleri skorun 1-1'de kalmasını sağladı...

Santrfor Simon Banza'da ben Paul Onuachu etkisi görmedim ancak Teknik Direktör Şenol Güneş, Enis Bardhi'yi kenara almasa ve Edin Visca oyundan atılmasa farklı olur muydu önümüzdeki günlerde göreceğiz...

Sonuç olarak bu sonuç 2 takıma da yaramazken, Beşiktaş ve Trabzonspor'a kalan maçlarında başarılar diliyorum..