Tarçının kullanımı, tuzlu ve tatlı yiyeceklerle birlikte tercih edilebilir ya da farklı tatlar sunabilir. Lezzeti birçok kişi tarafından beğenilen tarçının şaşırtıcı faydaları arasında, kan şekeri düzenlenmesi, pıhtılaşmanın önlenmesi, mantar ve enfeksiyonların tedavisi, bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi, sindirim problemlerinin önlenmesi ve kanser riskinin azaltılması gibi etkiler bulunuyor.
Ayrıca tarçın, kemik sağlığını destekler, kötü kokuları azaltır, zihinsel rahatlama ve stresin azalmasına yardımcı olur. Alzheimer hastalığına karşı koruyucu etkisi olduğu gibi, dikkat eksikliği ve konsantrasyon sorunlarını azaltır. Tarçın ayrıca yorgunluğu azaltır, kas ağrılarını hafifletir, kolesterolü düşürür, ağız kokusunu giderir ve soğuk algınlığı gibi rahatsızlıkları tedavi eder.