Taşerona kadro teklifi Meclis’e sunuldu: Kimler kadroya geçecek, teklif ne zaman yasalaşacak?

Taşerona kadro teklifi Meclis’e sunuldu: Kimler kadroya geçecek, teklif ne zaman yasalaşacak?

Kamuda çalışan taşeron işçilerin kadroya alınmasına yönelik teklif, Meclis'e sunuldu.

Sevcan GİRGİN/ Günboyu

CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, 696 sayılı KHK ile kamuda çalışan taşeron işçilerle ilgili bir kanun teklifi hazırlayarak Meclis'e sundu.

Teklifte, KİT'ler (Kamu İktisadi Teşebbüsleri), özel bütçeli kamu kuruluşları, kanunla kurulmuş birlik ve kooperatiflerde çalışan taşeron işçilerin ve belediye şirketlerinde çalışan işçilerin sürekli işçi kadrolarında istihdam edilmeleri talep edilmekte ve ayrıca ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora mezunu olan ve memur işi yapan işçilerin memur kadrosuna geçirilmeleri istenmektedir.

Düzenlemenin taşeron işçiliği sonlandırmadığı sorununa değinen Kara, teklifinde olan taşeron işçi modelinin yalnızca dönüştürüldüğüne dikkat çekti.

Teklifte, şöyle denildi: “Belediyelerde üniversiteyi bitirmiş, ön lisans ya da lisans mezunu olmuş ve memur işleri yapan yurttaşlar bulunmaktadır. Eşit işe eşit ücret ve eşit statü ilkesi getirilmeli. KİT’ler, özel bütçeli kamu kuruluşları, kanunla kurulmuş birlik ve kooperatiflerde çalıştırılan taşeron işçilerin ve belediye şirketlerinde çalışan işçilerinin sürekli işçi kadrolarında istihdam edilerek 4-D statüsü kapsamına alınmalı."