Tatile gitmek istedi! İş yeri izin vermeyince bulduğu yöntem şoke etti

Tatile gitmek istedi! İş yeri izin vermeyince bulduğu yöntem şoke etti

Genç kadın, iş yerinden izin istediğini ancak izin alamadığını dile getirdi. Kendisinin yerine ikiz kardeşinin işe gittiğini söyleyen kadın, patronunun durumu fark etmesi üzerine aldığı maili sosyal medyada paylaştı.

Ari Chance, TikTok'ta adı altında video paylaşan bir genç kadın, iş yerinden izin alamayınca ikiz kız kardeşi Noe'yi gönderdiğini söyledi. Bu durumu, "Patronum benim yerime iş yerine giden ikiz kardeşimi fark etti" notuyla TikTok'ta paylaştı.

2

Ari Chance, TikTok videosunda patronunun hilesini fark ettiğini belirterek, "İzin talebim reddedildikten sonra tatil için ikiz kız kardeşimi göndermem kabul edilemez. Bu, hem meslektaşlarımızın hem de şirketinize olan sorumluluğunuzu ciddi şekilde ihlal ediyor. Bu durum sadece sizin itibarınızı değil, aynı zamanda şirketimizin itibarını da zedeliyor. Bu tür protokol ve etik kurallarının göz ardı edilmesi kabul edilemez" şeklinde bir mail gönderdiğini ifade etti.

3

Sosyal medya kullanıcıları, viral olan paylaşımı çeşitli yorumlarla değerlendirdi. Bir kullanıcı, "Bu e-postada çok fazla duygu var" derken başka bir kullanıcı "Bu açıkça gerçek bir e-posta değil" yorumunu yaptı. Üçüncü bir kullanıcı ise, "Şeytanın aklına gelmez" yorumunu ekledi.

İZİN İSTEDİĞİN HALDE İŞVEREN İZİN VERMEZSE NE YAPMALI?

Türkiye’deki işçiler, dini bayramlar gibi resmi tatil günlerinde çalıştırılmama hakkına sahiptir ve bu tür tatil günlerinde çalıştırılırlarsa normal ücretlerinin iki katını alması gerekir. İşçilerin yıllık izin kullanma hakkı ise işverenin onayına tabidir. İşveren, işçinin talebini kabul etmezse, işçi yasal haklarını kullanarak iznini kullanabilir veya işverenle görüşme yaparak konuyu çözmeye çalışabilir.