Tek bir IBAN işlemine kesilen ceza dudak uçuklattı

Tek bir IBAN işlemine kesilen ceza dudak uçuklattı

Yeni Torba Yasa tasarısında özellikle emlak ve konut piyasasını ilgilendiren maddelerin çıkarıldığı, aynı zamanda usulsüz işlem yapanlara kesilecek cezaların detaylarının teker teker belirlendi. İşte tüm ayrıntılar...

Yeni Torba Yasa Teklifi'nde yer alan detaylar giderek netleşiyor. Emlak sektörü için olumlu adımlar atılırken, işletmelere yönelik cezaların yüksekliği dikkat çekti.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in son açıklamasına göre, yeni Torba Yasa teklifi yakın bir zamanda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacak ve ardından yasalaşması bekleniyor. Yasa tasarısında özellikle gayrimenkul sahiplerini ilgilendiren önemli düzenlemeler yer alıyor. Ancak bazı maddeler, vatandaşlardan gelen tepkiler üzerine tasarıdan çıkarıldı.

poscihazi.jpg

Örneğin, yeni Torba Yasa teklifinde yer alması planlanan gayrimenkullerde 5 yıl elde tutma durumunda uygulanan vergi istisnası ve düşük kira alanlara yönelik vergi istisnası gibi maddeler, tasarıya dahil edilemedi. Ayrıca, tapuda gerçek bedele rayiç belirleme yapılması önerisi de kabul görmedi.

Yeni tasarı, kira ödemelerinde nakit ödeme yapan kiracılara yönelik uygulanacak cezaları belirlenir, bu cezalar yıllık toplamda 20 milyon lirayı aşamayacak şekilde sınırlıdır.

IBANCILARI DEV CEZA GELİYOR

Başkasının IBAN'ını veya POS terminalini kullanarak yapılan işlemlere ağır para cezaları getiriliyor. POS cihazını başkasının adına kullananlar için 45 bin lira, işletme hesabı kullananlar için ise 90 bin lira ceza uygulanacak. İşletmeler ise işlem tutarının yüzde 10'u kadar, minimum 30 bin lira ceza ödemek durumunda kalacak.

USULSÜZ FATURA KESENLERDE MERCEK ALTINDA

Anayasa Mahkemesi, TBMM'ye sunulan bir yasa tasarısının, başkan tarafından seçim ve partilere ilişkin hükümlerini iptal etti.

İlgili Haberler