Terleme botoksu yaz aylarında kurtarıcı oluyor

Terleme botoksu yaz aylarında kurtarıcı oluyor

Yaz aylarında artan sıcaklıklarla birlikte terleme sorunları da artıyor. Özellikle koltuk altı terlemesi, günlük yaşamda insanları olumsuz etkileyebiliyor. Uzmanı Doç. Dr. Neşe Kurt Özkaya, terleme botoksunun yaz aylarında kurtarıcı olduğunu belirterek uygulamalar hakkında bilgi verdi.

Doç. Dr. Neşe Kurt Özkaya, terleme sorunu yaşayan kişilerin sosyal, ev ve iş hayatlarının olumsuz yönde etkilendiğini vurgulayarak, "Terleme botoksu, günlük yaşamda olumsuz etkilere neden olan aşırı terlemeye karşı kurtarıcı bir çözüm. Koltuk altı, el ve ayaklardaki aşırı terleme, kıyafetlerde görünür izler bırakabilir ve kötü koku oluşturabilir. Son yıllarda bu sorunu yaşayanlar arasında en çok tercih edilen tedavi yöntemi terleme botoksu. Genellikle koltuk altına uygulanan bu botoks, ihtiyaç halinde yüz, el ve ayaklara da yapılabilir. Uygulama sadece 15 dakika sürer ve günlük yaşamı kesintiye uğratmaz" dedi.

TERLEME BOTOKSU BASİT BİR TEDAVİ YÖNTEMİ

Terleme botoksunun etkisinin ortalama 6 ay sürdüğünü belirten Dr. Özkaya, "Bazı kişilerde ciddi bir sorun olan hiperhidrozis, özellikle el, koltuk altı ve ayaklarda aşırı terlemeye neden olur. Koltuk altı, el ve ayak terleme botoksunun en sık uygulandığı alanlardır. Bu botoks basit bir tedavi yöntemidir. Uygulama yapılacak alan temizlenir, botoks uygun dozlarda ve konsantrasyonda cilde enjekte edilir. Amacımız, terlemeyi sağlayan sinir uçlarını bloke etmektir. Botoksun etkisi ortalama 6 ay sürer ve tekrarlayan uygulamalar etkinin devamını sağlar. İşlem süresi yaklaşık 15 dakikadır ve kişi işlem sonrasında günlük hayatına devam edebilir" şeklinde konuştu.

EL TERLEMESİ OLANLARA DA UYGULANIYOR

El terlemesi için de botoks yönteminin kullanıldığını belirten Dr. Özkaya, "Ellerdeki terleme, insanların tokalaşırken çekingen davranmalarına neden olabilir. Hatta öğrenciler, el terlemesi nedeniyle sınav kağıtlarının ıslandığından şikayetçi olabiliyor. Avuç içine belirli bölgelere uyguladığımız botoks ile bu sorunlar ortadan kalkıyor" dedi.