Aşırı terlemenin hem yapısal hem de bünyesel sebeplerden kaynaklanabileceğini belirten Dr. Çağdaş Koç, bu sorunun en çok koltuk altlarında, avuç içlerinde ve ayak tabanlarında görüldüğünü ifade etti. Terleme sorunu olan kişilerin el sıkışma gibi sosyal etkileşimlerde zorlandığını ve bu durumun yaşam kalitesini düşürdüğünü söyleyen Dr. Koç, “Terleme problemi yaşayan bireylerde özgüven azalıyor ve tokalaşmakta zorlanıyorlar, bu da ciddi sosyal sorunlara yol açabiliyor.
El ve ayak terlemesi için alüminyum içerikli terleme önleyici losyonlar kullanıyoruz. Bu ürünler yeterli gelmezse, ağızdan alınan ilaçlar da önerilebilir. Ancak bu ilaçların uzun süreli kullanımı bazı sorunlara yol açabilir. Ayrıca, evde kullanılabilen iyontoforez cihazları da haftada üç gün eller ve ayaklar için kullanılabilir, bu da oldukça konforlu bir yöntem” dedi.
Koltuk altı terlemesinde en kolay ve etkili çözümün botoks olduğunu vurgulayan Dr. Koç, “En sık uyguladığımız yöntem botoks. Bu işlemi avuç içi ve koltuk altı bölgelerine uyguluyoruz. Öncelikle bölgeyi kremle uyuşturuyoruz ve ardından küçük iğne enjeksiyonları ile botoksu uyguluyoruz. Botoksun etkisi 15 gün içinde başlar ve yaklaşık 6 ay ile 1 yıl arasında sürer. Hastalar bu işlemi yaz başında yaptırdıklarında yaz aylarını rahat geçirirler.
Bu sayede kıyafetlerini rahatça giyebilirler ve koltuk altı terlemesi nedeniyle günde birkaç kez kıyafet değiştirmek zorunda kalmazlar. Botoks, koku oluşumunu da engeller ve koltuk altı terlemesinde gerçekten güvenilir ve etkili bir yöntemdir” şeklinde konuştu.