Tiryakilere kötü haber. Alkole büyük zam

Tiryakilere kötü haber. Alkole büyük zam

Alkollü içkilerde Yİ-ÜFE'ye bağlı olarak ÖTV zammı şaraplara yansıdı. Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, Süryani şaraplarına zam yapıldığını sosyal medya hesabından duyurdu

Şarap fiyatlarına zam gelirken, bu hafta içinde biraya da zam yapılacağı bildirildi. Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, Süryani şaraplarına zam yapıldığını sosyal medya hesabından duyurdu ve "Zam yağmuru başladı" dedi. En pahalı şarabın fiyatı 2,125 TL'ye çıkarken en ucuzu 275 TL oldu.

Öte yandan, 50'lik yerli biraların halihazırda 60 TL'den satıldığı ancak yaklaşan ÖTV zammı sonrası fiyatlarının 70 TL civarında olabileceği tahmin ediliyor.

sarap.jpg

"BİRANIN TANESİ 15 TL"

Bir genç, biranın fiyatının 60 TL'ye çıkmasına rağmen hiç tüketmediğini belirtti. Avrupa Şampiyonası'nda tribünleri dolduran insanların bira içerken gördüğüne şaşırdığını ifade eden genç, "Adamlar lıkır lıkır içiyor. Çünkü bira alkol yerine bile konmuyor. Türkiye'de ise sürekli zamlanan alkollü içecek fiyatları devlet memurlarının maaşını ödüyor" dedi.

Biranın içmenin ülkemizde lüks bir hal aldığını söyleyen bir kişi, "Eğer insanları alkolden uzak tutmaya çalışıyorlarsa yanılıyorlar. Bir bira kitinden 50 şişe bira çıkıyor. Bir şişe biranın maliyeti 15 TL'yi geçmiyor. Tam hesaplarsak 10 TL. Rakıyı da etilden üretenler litresini 125 TL'ye mal ediyor. Eğer etili kendi üretirse fiyatı 50 TL'ye düşüyor. İçki satışları düştü diye sevinenler yanılıyor" şeklinde konuştu.

nnnn.jpg

İlgili Haberler