Titanik'in enkazında evlendiler. Tarihin en tartışmalı evliliği

Titanik'in enkazında evlendiler. Tarihin en tartışmalı evliliği

2001 yılında David Leibowitz ve Kimberley Miller, Titanik'in güvertesinde evlenerek unutulmaz bir anıya imza attılar. Bu düğünün ayrıntıları ise yıllar sonra gün yüzüne çıktı.

2001 yılında, bir çift Titanik'in güvertesinde evlenerek büyük bir tartışma başlattı. Son birkaç hafta içinde,insanların Titanik'i ziyaret etmesinin bazı kişiler için olağan bir durum haline geldi.

Birçok batık gemi, özellikle ABD sularında batan askeri gemiler, kaşifler, turistler ve ganimet arayanlar için yasaklı bölgeler. Ancak, uluslararası sularda yer alan Titanik, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından ve enkazın korunmasını ve yağmalanmasını önlemeyi amaçlayan bir ABD-İngiltere anlaşmasıyla korunuyor.

fsdfs-agjo.jpg

Yine de, Titanik'e dalmak mümkün ve enkazın içine girmek için gerekli kaynaklara sahip olanlar için izin alma şansı bulunuyor. Sadece bir şirket olan RMS Titanic Inc., enkazdan eşyaları kurtarma hakkına sahip.

YARIŞMAYI KAZANARAK EVLENDİLER

RMS Titanic Inc. başkanı Christopher J. Davino liderliğinde yapılan bir dalışta, sadece birkaç kişi bu yolculuğu gerçekleştirdi ve aralarında bir çift, geminin güvertesinde evlendi.

New York'tan David Leibowitz ve Kimberley Miller, dalış şirketi Subsea Explorer tarafından düzenlenen bir yarışmayı kazanarak okyanusun 4 kilometre (2,4 mil) altına inip Titanik'in üzerinde evlendiler.

3-kdun-cover.webp

Rus araştırma gemisi Akademik Keldysh üzerinde Kaptan Ron Warwick tarafından gerçekleştirilen törende, mekan sınırlamaları ve güvenlik endişeleri nedeniyle çift tören sırasında dizlerinin üzerinde durmak zorunda kaldı. Çift, yanmaz kıyafetler giymişti.

"ÖLEN HERKESE HAKARET"

Yarışma ve düğün, Titanik tarihçisi Brian Ticehurst tarafından "bu çiftin siteyi mahvederek evlenmesi, orada ölen herkese bir hakarettir" şeklinde yorumlanarak bazı tartışmalara neden oldu.

Damat bu yorumları önemsemedi. Leibowitz, Independent'a verdiği demeçte, "Biz burayı bir mezarlık olarak görmüyoruz. Yine de bir kilisede evlenseniz, bir mezarlığın yanında olduğunuz için orayı da saygıyla karşılamak zorundasınız" dedi.

j.jpg

TİTANİK YOLCULARININ TORUNLARI ÇAĞRIDA BULUNDU

OceanGate Titan denizaltısının patlamasının ardından, Titanik yolcularının torunları, mezar alanını ziyaret etmeyi bırakmaları için bir kez daha çağrıda bulundular.

Büyük-büyükannesi felaket sırasında ölen Brett Gladstone, Inside Edition'a "Oradaki geminin istismar edilmesinden her zaman rahatsız oldum. Orada binlerce insan öldü. Büyük-büyükannemin cesedi asla bulunamadı, o dipte yatıyor. Onun ruhu ve binlerce insanın ruhu bir çeşit mezarlıkta kalıyor" dedi.