Trabzonspor turun kapısını nasıl araladı? Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı açıkladı

Trabzonspor turun kapısını nasıl araladı? Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı açıkladı

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turu ilk maçında Slovakya temsilcisi Ruzomberok'u deplasmanda 2-0 mağlup etti. Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı karşılaşmayı değerlendirdi.

TRABZONSPOR TURUN KAPISINI NASIL ARALADI?

Geçtiğimiz sezonu hayal kırıklığıyla kapatan ve birçok transfer yapan Trabzonspor UEFA Avrupa Ligi Ön Eleme Turu ilk maçında Slovakya deplasmanında Ruzomberok'a konuk oldu..

Teknik Direktör Abdullah Avcı sağ bek mevkiinde genelde ön libero olarak görmeye alıştığımız Ozan Tufan'a görev verirken stoper mevkiinde yine Batista Mendy ve Stefano Denswil'i değerlendirdi...

Orta saha kurgusunda John Lundstram ve Umut Güneş'in önünde Enis Bardhi yer alırken; kanatlarda Mahmoud Trezeguet ile Edin Visca; santrfor pozisyonunda da Denis Dragus sahadaydı...

Ev sahibi Ruzomberok'taysa Tobol deplasmanında golü yediren Alexander Mojzis stoper hattında Simon Gabriel ve Matus Maly ile birlikte yer alırken Teknik Direktör Ondrej Smetana, başta takımın orta sahadaki beyni Tümotej Mudry başta olmak üzere Daniel Köstl, Alexander Selecky ve Matej Madlenak gibi isimlere ilk 11'de yer vermedi..

Ev sahibi Ruzomberok ilk 20 dakikada Trabzonspor kalecisi abluka altına alırken; Jan Hladik, Adam Tucny, Martin Gomola ve Samuel Lavrencik'in vuruşları kalecimiz Uğurcan Çakır'ın üzerine gidince kurtarmak zor olmadı..

Martin Gomola bomboş kale yerine topu auta gönderirken derin bir "oh" çektik..

39'da ani bir atakta golü bulduk... Sağ taraftan Edin Visca'nın götürdüğü ve ortaya çevirdiği topa ayak koyan Mahmoud Trezeguet topu Ruzemberok filelerine gönderince hiç beklemediğimiz bir anda 1-0 öne geçtik..

Gol sonrası Adam Tucny'nin şutunu kalecimiz Uğurcan Çakır güçlükle kurtarınca soyunma odasına 1-0'lık üstünlükle gittik..

Ev sahibi Ruzomberok'ta Teknik Direktör Ondrej Smetana ikinci yarıya hücumda değişiklik yaparak Marian Chobot'un yerine Stefan Gerec'i oyuna alırken Martin Gomola'nın etkisiz vuruşunda kalecimiz Uğurcan Çakır zorlanmadı..

Trabzonspor'daysa Mahmoud Trezeguet'nin sol çaprazdan plasesi kaleci Tomas Frühwald'tan dönerken, Edin Visca, Eren Elmalı ve Enis Bardhi kaleyi bulamadı..

Ruzomberok Teknik Direktörü Ondrej Smetana risk alarak stoper Alexander Mojzis'in yerine Martin Boda'yı sahaya sürdü..

Adam Tucny yine kalemizi bulamazken, kalecimiz Uğurcan Çakır; Stefan Gerec ve Matus Maly'nin vuruşlarında açıları iyi daraltarak gole izin vermedi..

Teknik Direktörümüz Abdullah Avcı Denis Dragus ve Umut Güneş'in yerlerine Enis Destan ile Cihan Çanak'ı sahaya sürerken; Mahmoud Trezeguet ve Enis Bardhi'nin ceza sahası dışından şutları şutu kaleyi bulmadı...

Ruzomberok Teknik Direktörü Ondrej Smetana adeta maçı kaybetmek istiyordu... Tobol maçlarında birlikte oynattığı Samuel Lavrencik ile Timotej Mudry'yi bozan Çek hoca bu kez de Samuel Lavrencik'in yerine Timotej Mudry'yi sahaya sürerken Martin Gomola'nın yerine de Kristof Dominkos oyundaydı..

Ev sahibi Ruzomberok'ta Martin Boda 2 pozisyonda kalemizi bulamazken; Stefan Gerec'in şutunda kalecimiz Uğurcan Çakır başarılıydı..

Teknik Direktörümüz Abdullah Avcı; Enis Bardhi, Mahmoud Trezeguet ve Edin Visca'yı kenara alırken, Mislav Orsic, Anthony Nwakaeme ve Rayyan Baiya sahadaydı..

Maç biterken 2'nci golü bulduk.. Sağ tarafta topla buluşan Cihan Çanak önünü boşaltarak ceza sahası dışından sol ayağıyla enfes çaktı ve kaleci Tomas Frühwald'ı avlayınca maçı 2-0 kazandık..

Tur için büyük avantaj yakaladık...

Slovak ekibi Ruzomberok gol yollarında çok beceriksizdi.. Özellikle Adam Tucny yakaladığı fırsatları gole çevirse skor bambaşka olurdu...

Genelde kalecimiz Uğurcan Çakır'ın üzerine vurdular... Sadece ilk yarının son bölümünde Uğurcan Çakır için zor olan Adam Tucny'nin şutu vardı...

Ruzomberok Teknik Direktörü Ondrej Smetana'nın 5-2'lik Tobol maçının kazanılmasında başrolü oynayan ve rakip savunmayı adeta bozan Daniel Köstl'i neden 1 dakika bile oynatmadığını anlamadım..

Ayrıca orta sahada Samuel Lavrencik ve Timotej Mudry birlikte oynasalar da oyun başka bir havaya bürünebilirdi..

İkinci yarıda Martin Boda, Stefan Gerec ve Marko Kelemen gibi 3 santrforu birden oyuna sokup duran topları iyi kullanan Jan Hladik ile Samuel Lavrencik'in 2'sini birden oyundan çıkarınca kazanma şansı kalmadı...

Yine Tobol maçında oyuna girip gol atan sol bek Matej Madlenak da neden oyuna girmedi o da garip...

Maçtan önce çok eleştirdiğimiz Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı günü kurtardı.. Ancak günü kurtarmasında meslektaşı Ondrej Smetana ona çok yardım etti..

Mahmoud Trezeguet'nin ilk golünde Adam Tucny ve Alexander Mojzis Edin Visca'yı nasıl bomboş bıraktılar anlaşılır gibi değil..

Kalecileri Tomas Frühwald da Cihan Çanak'ın şutuna sol eliyle atlasa kurtarabilirdi ancak çabası yetmedi..

Sonuç olarak Trabzonspor turu geçti diyebiliriz..

Ancak bu futbol çok kötü ve her rakip Ruzomberok ve her Teknik Direktör Ondrej Smetana gibi olmaz..

Bordo-mavililere önümüzdeki maçlarında başarılar diliyorum...