TRT 1’de milli maç krizi. Bunu yapmayana yayın yok

TRT 1’de milli maç krizi. Bunu yapmayana yayın yok

TRT 1, EURO 2024 boyunca yaşanan 'sinyal yok' ya da 'şifreli kanal' hatasıyla ilgili bir açıklama yaptı.

A Milli Takımımız, 2024 Avrupa Şampiyonası'nın son 16 turunda Avusturya ile Leipzig Stadı'nda kozlarını paylaşacak. Bu mücadele, bugün (Salı) Türkiye saati ile 22.00'de başlayacak.

Milli takımımız için çeyrek finale çıkma veya turnuvaya veda etme maçı olan Avusturya karşılaşması öncesi taraftarlar endişeli. EURO 2024 boyunca yaklaşık 2 haftadır süregelen bazı maçlarda 'sinyal yok' veya 'şifreli kanal' hatası alan taraftarlar, Avusturya maçında benzer sorunları yaşamamak için şimdiden sorunun kökenini ve çözümünü araştırmaya başladı.

TRT 1, soruna ilişkin yaptığı açıklamada, EURO 2024'ün her ülkede farklı yayıncılar tarafından yayınlandığını hatırlatarak, UEFA'nın kararları doğrultusunda yayınlarının sadece Türkiye'de izlenebilmesi için şifreleme kullandıklarını belirtti.

Kanalınızda sinyal sorunu yaşıyorsanız, çözüm için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

Kumandanızdaki menü tuşuna basarak "Kurulum" ve ardından "TKGS Güncelle" seçeneğine gidin. Güncellemeyi başlatın ve işlemin tamamlanmasını bekleyin.

Alternatif olarak, menü tuşuna basarak ayarlara girin ve "TP Ekle" seçeneğini bulun. Güncel TRT 1 frekanslarını (Frekans: 11794, Polarizasyon: Dikey (V), Sembol Oranı: 30000, FEC: 3/4) girerek kaydedin. Kanal listesini yenileyin ve TRT 1 HD'yi bulun.

Sinyal yok sorunu devam ederse, çanak anteninizin sağlam olduğundan ve doğru konumda olduğundan emin olun. Kablolarda herhangi bir hasar olup olmadığını kontrol edin ve alıcı cihazınızın güncel olduğundan emin olun.

BÖLGESEL SORUNLAR

Yaşadığınız bölgede TRT 1 sinyallerinde geçici bir kesinti yaşanıyor olabilir. Bu durumu doğrulamak ve sorunun çözümü hakkında güncel bilgilere ulaşmak için TRT'nin resmi web sitesini veya sosyal medya hesaplarını ziyaret edebilirsiniz.

İlgili Haberler