Trump Biden ile düellosundan sonra ilk seçim mitingini yaptı

Trump Biden ile düellosundan sonra ilk seçim mitingini yaptı

ABD Başkanı Joe Biden ile gerçekleştirdiği münazara sonrasında ilk seçim mitingini Virginia’da yapan ABD Başkan adayı Donald Trump, dün büyük bir zafer kazandığını belirterek, “Biden ne yaptığını bile bilmiyordu” dedi.

ABD Başkanı Joe Biden ile ABD Başkan Adayı Donald Trump arasındaki münazaranın ardından Trump, Virginia eyaletinin Chesapeake şehrinde bir seçim mitingi düzenledi. Mitingde dünkü münazara performansına atıfta bulunan Trump, "Dün gece televizyonda gördüğünüz gibi, ülkemizi yok etmeye çalışan bir adama karşı büyük bir zafer kazandık" şeklinde konuştu. "Dün gece, Amerika'nın yeniden büyük olmasını isteyen ve Amerika'yı öncelikli kılmak isteyen sağduyulu insanlar için büyük bir an oldu" diyen Trump, Biden'ı eleştirerek, "Sahtekar Joe Biden, tüm haftayı Camp David'de dinlenerek ve ders çalışarak geçirmesine rağmen, ne yaptığını bile bilmiyordu" dedi.

308992-0-0.jpeg

Trump ayrıca, Biden'ın 81 yaşında olmasına değinerek, "Önemli olan Biden'ın yaşı değil, yetkinliği. Ancak, o fena halde yetersiz. Dünyanın hiçbir yerinde ona saygı duyulmuyor" ifadelerini kullandı. Biden'ın seçilmesi durumunda ABD'nin tehlike altında olacağını savunan Trump, "Bugün her seçmenin kendisine sorması gereken soru, Joe Biden'ın 90 dakikalık bir münazaradan sağ çıkıp çıkamayacağı değil, Amerika'nın Beyaz Saray'da dört yıl daha kalacak sahtekar Joe Biden ile varlığını sürdürebilip sürdüremeyeceğidir" diye konuştu. Trump ayrıca, "Aslında, onun yönetiminde 5 ay daha hayatta kalabilir miyiz bilmiyorum" şeklinde Biden'a atıfta bulundu.

Biden'ın performansının tartışmalara yol açtığı ve Demokratlar arasında endişe uyandırdığı belirtilen metin, Kasım'daki başkanlık seçimleri öncesinde seçmenlerin ikna edilmesi için yapılan münazara sürecini detaylandırdı.

thumbs-b-c-55d4d3a3dfef0482395b7fec020991b2.jpg