Trump: Kim Jong-un'u beyzbol maçına götürmek istiyorum

Trump: Kim Jong-un'u beyzbol maçına götürmek istiyorum

ABD Başkan adaylarından Donald Trump, bir mitingi sırasında dikkat çekici bir öneride bulundu. Trump, Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un'u beyzbol maçına götürmeyi teklif etti.

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un'u beyzbol maçına götürmeyi önerdi. Trump, görevdeyken Kim ile "çok iyi anlaştığını" iddia ederek, Kuzey Koreli liderin nükleer silah geliştirmek yerine rahatlaması gerektiğini belirtti.

1200x675-cmsv2-e70941ef-b9b5-5640-bffc-fb83e318b524-3993016.webp

Donald Trump, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un hakkında yaptığı açıklamalarda, iyi ilişkiler kurmanın önemli olduğunu belirtti. Trump, Kim Jong-un'a nükleer silah üretimini bırakmasını ve biraz rahatlamasını söylediğini, hatta birlikte bir beyzbol maçına gitmeyi teklif ettiğini ifade etti. Trump, Kim Jong-un'un nükleer silahlar konusunda yeterince ilerlediğini ve bu yüzden sakinleşmesi gerektiğini savundu.

social.jpg

Trump ayrıca, Wisconsin'de düzenlenen Cumhuriyetçi Ulusal Kongre'de Kim Jong-un'un kendisini özlediğini düşündüğünü belirtti. Trump, görevi sırasında Kuzey Kore'yi ziyaret eden ilk ABD Başkanı olmuştu ve bu temasları sırasında Kim Jong-un ile doğrudan görüşmeler yapmıştı.

Kuzey Kore, uluslararası insan hakları gözlemcilerine göre dünyanın en baskıcı ülkelerinden biri olarak tanımlanıyor.