Askeri hastanelerin 2016 yılında kapatılarak Sağlık Bakanlığı'na devredilmesinden sonra ‘'Savaş cerrahisi'' konusunda uzman olan askeri doktor sayısı kritik seviyeye düştü.
Sözcü'den Emin Özgönül'ün haberine göre, 2 bin 43 olan askeri doktor sayısı emeklilik ya da istifa gibi nedenlerle ya da Sağlık Bakanlığı hastanelerine geçmeleri dolayısıyla 347'ye düştü. Sınır ötesi operasyon ve çatışma bölgelerinde önemli hizmet veren askeri doktorlar için AKP Gaziantep Milletvekili Sait Kirazıoğlu tarafından yasa teklifi verildi.
Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, TBMM Milli Savunma Komisyonu'nda “Hakikaten çok kritik, askeri tabip olarak kadro 2 bin 43, mevcut ise 347… Karşılama oranı yüzde 17, çok vahim durumdayız'' dedi. Çatışma ve operasyon bölgelerindeki görevli askeri doktorların sağlık tazminatı 7 bin 740 liraya çıkacak ve 5 bin 550 lira zam gelecek.
ASKERİ HASTANELER YENİDEN AÇILSIN
Meclis Milli Savunma Komisyonu'ndaki görüşmeler sırasında MHP Genel Başkan Yardımcısı Hidayet Vahapoğlu, “Savaş cerrahisi özel bir konudur. Askeri hastaneler yeniden açılmalı'' dedi.
İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ ise “İsviçre'de bile askeri sağlık sistemi var, Türkiye'de yok'' açıklaması yaptı. CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal da “GATA, Kurtuluş Savaşı'nda bile kapatılmadı. Yeniden açılmalı'' derken, CHP Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya da “Askeri doktorluk bambaşka bir eğitimdir, askeri hastaneler çok önemli'' ifadesini kullandı.