Tuna Kaya: 10 kat artış olacak

Tuna Kaya: 10 kat artış olacak

Ünlü ekonomist Tuna Kaya, gelecek vadeden yeni bir yatırım aracını göstererek rekor kıracağını açıkladı.

Milyonlarca yatırımcı, ellerindeki varlıkları değerlendirmek için çeşitli yatırım araçlarına yöneliyor. Bu araçlardan biri de kripto paralar. Son zamanlarda Bitcoin'de yaşanan sert yükseliş ise büyük ilgi çekiyor.

ABD sermaye piyasaları otoritesi SEC'in Spot Bitcoin ETF'lerine onay vermesiyle birlikte, Bitcoin sadece 3 ayda 74 bin dolar seviyesine yükselerek 2019'daki 69 bin dolarlık rekorunu geride bıraktı. Ancak, son dönemde Bitcoin sert bir düşüş yaşadı ve 59 bin dolar seviyesine kadar geriledi.

HALVİNG BAŞLADI

Bitcoin ağında madencilere verilen blok ödülünün her 210 bin blokta bir yarıya düşürülmesine "halving" denir. Bu süreç yaklaşık olarak dört yılda bir gerçekleşiyor. Özellikle 2024 yılında Nisan ayında gerçekleşen halving ile madencilik ödülleri 6.25 BTC'den 3.125 BTC'ye düştü. Halving sonrasında ise yaklaşık olarak 1 yıl içinde Bitcoin'de sert yükselişler beklendiği açıklandı.

Bitcoin'deki sert düşüş devam edecek mi, halving ne zaman gerçekleşecek? Tüm bu soruları cevaplamak için uzman isim Tuna Kaya, açıklamalarda bulundu.

BÜYÜK YÜKSELİŞLER OLACAK

Kaya, yaz aylarında sert bir düşüş öngörmediğini dile getirirken, bitcoin için yatay bir seyir beklediğini belirtti. Ağustos başlarından itibaren ise bitcoinin toparlanacağını öngördü. Kaya, "Eğer Ağustos öncesinde sert bir düşüş yaşanırsa, pozisyonlara ek yapılabilir. Ancak bu süreçte güçlü bir toparlanma olursa, %30 oranında satış yapılabilir. Ağustos'un başlarından itibaren ise kademeli olarak alım yapılabilir" dedi.

Altcoin için ise belirli bir tarih veren Kaya, 2024'ün Kasım ayında bir ralli beklediğini ifade etti. Kaya, bu rallinin 2025 yılına kadar devam edeceğini ve büyük yükselişlerin yaşanacağını vurguladı. Kaya, "Varlıklarımızın 5 ile 10 kat arasında bir artış göstereceği bir boğa dönemi yaşanacak. Bu süreçte özellikle sabırlı olmalı ve projeksiyonlara sadık kalmalıyız" şeklinde konuştu.

Not: Haberde yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.

İlgili Haberler