Tüp bebek yönetiminde yapay zeka dokunuşu. En doğru embriyoyu seçiyor

Tüp bebek yönetiminde yapay zeka dokunuşu. En doğru embriyoyu seçiyor

Bilim insanları, tüp bebek (IVF) uygulamasında yapay zekanın embriyologlardan on kat daha hızlı sonuç verdiğini açıkladı.

Bilim insanları, halk arasında "tüp bebek" olarak bilinen in-vitro fertilizasyon (IVF) sürecinde en uygun embriyoyu tespit etmede, yapay zekanın embriyologlara kıyasla on kat daha hızlı sonuç verdiğini ortaya koydu.

'Nature Medicine' dergisinde yayımlanan bir araştırmaya göre, iDA olarak adlandırılan yapay zeka tabanlı embriyo kalite derecelendirme sistemi, embriyologların elde ettiği verilerle karşılaştırıldığında hem benzer sonuçlar sağlıyor hem de bu sonuçlara çok daha hızlı ulaşıyor.

yapay-zeka-ile-tup-bebek-tedavisi-icin-yeni-umut.jpg

IVF Avustralya uzmanlarından Dr. Manny Mangat, ABC News'a yaptığı açıklamada, iDA sisteminin doktorlara verimlilik açısından büyük katkı sağlayacağını belirtti. Mangat, bu sistemin, embriyoların laboratuvarda beş gün boyunca video teknolojisi ile gözetlendiğini ve embriyoların değerlendirilmesinde önemli bir araç olarak kullanılacağını vurguladı.

752x395-tup-bebek-nedir-tup-bebek-nasil-yapilabilmektedir-1549368547166.webp

Embriyolar, beş gün boyunca kamera ile donatılmış bir inkübatörde büyüme sürecinde izleniyor. Embriyologlar, hızlandırılmış video teknolojisi yardımıyla embriyolardaki fiziksel değişiklikleri gözlemleyerek IVF için en uygun olanı seçiyor.

tup-bebek-tedavisi-oncesi-dikkat-edilmesi-gerekenler-750x470.webp

Dünya genelinde doğan her 18 bebekten birinin tüp bebek yöntemi ile dünyaya geldiği istatistiklerle belirtiliyor.