Turgutlu Belediyesi ‘En güzel erik’ yarışması düzenliyor

Turgutlu Belediyesi ‘En güzel erik’ yarışması düzenliyor
Turgutlu Belediyesi, hem Türkiye'de hem de dünya genelinde adından söz ettiren ve sadece Turgutlu'ya özgü olan Dumanlı Papaz Eriği'nin tanıtımı için "En Güzel Erik Yarışması" etkinliği düzenleyecek. Bu etkinlik, 5 Mayıs Pazar günü saat 15.00'te Irlamaz Dinlenme Alanı'nda gerçekleşecek.

Turgutlu Belediyesi, Turgutlu Doğa Kültür Yaşam Derneği (YAŞAMDER) ile işbirliği yaparak Yerel Tohum Takas ve Bahar Şenliği düzenleyecek. Bu şenlik kapsamında, Turgutlu'da yetişen ve lezzetiyle ün kazanan Dumanlı Papaz Eriği Hasadı etkinliği de yer alacak. Dumanlı Papaz Eriği Hasadı etkinliğinde aynı zamanda "En Güzel Erik Yarışması" düzenlenecek.

Yarışmada dereceye girenlere çeşitli ödüller verilecek. Birinciye 2 bin TL değerinde mazot, ikinciye bin TL değerinde gübre, üçüncüye ise bin TL değerinde zirai ilaç çeki takdim edilecek. "En Güzel Erik Yarışması"na katılmak isteyenler, yarışmaya katılacakları eriklerle birlikte 5 Mayıs Pazar günü saat 15.00'te Irlamaz Dinlenme Alanı'nda bulunmaları gerekiyor.

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, konuyla ilgili olarak, "Yerel Tohum Takas ve Bahar Şenliği'ni bu yıl beşinci kez YAŞAMDER işbirliğiyle düzenleyeceğiz. Bu etkinlikler aracılığıyla yerel tohum satışını hatırlatacak ve çiftçilerimizi bilinçlendireceğiz. Geçtiğimiz yıllarda gerçekleştirdiğimiz Dumanlı Papaz Eriği Hasadı ve En Güzel Erik Yarışması'nın ikincisini yapacağız. Gediz Nehri'nin bereketlendirdiği topraklarda yetişen bu özel eriği herkese tanıtmak için elimizden geleni yapacağız. 5 Mayıs Pazar günü düzenleyeceğimiz Yerel Tohum Takas ve Bahar Şenliği'ne tüm vatandaşlarımızı davet ediyorum" dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar