Turistler akın ediyordu. Ziyarete kapatıldı

Turistler akın ediyordu. Ziyarete kapatıldı

Atina'daki tarihi Akropolis, aşırı sıcaklar sebebiyle geçici olarak ziyarete kapatıldı.

Yunanistan'da aşırı sıcaklar nedeniyle Atina'daki tarihi Akropolis'in bugün 12.00-17.00 saatleri arasında ziyarete kapatılması kararı alındı. Yunanistan Kültür Bakanlığı yazılı açıklamasında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının çalışanların sağlığını koruma amacıyla aldığı tedbirleri hatırlattı. Bu çerçevede, Parthenon Tapınağı'nın da içinde bulunduğu Akropolis'in, bugün aşırı sıcaklık nedeniyle ziyaretçilere kapatılacağı bildirildi.

Hafta sonuna kadar devam etmesi beklenen çöl sıcaklıkları, hava sıcaklığının 43 dereceye kadar çıkabileceği öngörüsüyle dikkat çekiyor. Yunanistan'da son on gündür etkili olan aşırı sıcaklar, çalışanların ve halkın sağlığını korumak için özel tedbirlerin alınmasını zorunlu kıldı.

parthenon-athens-greece.webp

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 16-19 Temmuz tarihlerinde saat 12.00-17.00 arasında 40 derecenin üzerindeki sıcaklıklarda açık havada yapılan inşaat, kurye hizmetleri ve ürün nakliyatı gibi işlerin durdurulmasına karar vermişti. Ayrıca, çarşamba ve perşembe günleri 38 derecenin üzerindeki sıcaklıklarda tersanelerdeki çalışmaların da durdurulması talimatı verilmişti.

Bu önlemlere uymayan işverenlere her bir çalışan için 2 bin avro para cezası kesileceği açıklanmıştı. Beyaz yakalılar ve memurlar için ise 40 derecenin üzerindeki sıcaklıklarda uzaktan çalışma imkanı sağlanmıştı.