Doğada kendiliğinden yetişen karamuk bitkisi inşan sağlığına oldukça fayda sağlıyor. Sağlık açısından büyük değer taşıyan Karamuk, dikenli bir meyve türü. Ruslar tarafından ilgi gören bu dikenli meyve Türkiye’de o kadar çok rağbet görmüyor. Karamuk bitkisinin saymakla bitmeyen faydaları...
KARAMUK BİTKİSİ VE ÖZELLİKLERİ:
Uzun, ince gövdeleri ve kahverengi silindirik başakları ile tanınan bu bitki, su ekosistemlerinin korunmasında önemli bir rol oynuyor. Ayrıca, kuşlar ve diğer vahşi yaşam için önemli bir koruma alanı sağlıyor.
KARAMUK BİTKİSİNİN EKONOMİK DEĞERİ:
Karamuk bitkisi, ekonomik açıdan da oldukça değerli bir bitki. Gövdeleri sepet yapımında, geleneksel el sanatlarında ve inşaat malzemesi olarak kullanılıyor.
KARAMUK MEYVESİNİN FAYDALARI
Karamuk bitkisi soğuk algınlığa iyi gelir, ayrıca iltihapları da iyileştirir. Öte yandan karamuk bitkisi şeker hastalığına iyi gelir. Tansiyonu düşürür. Karamuk meyvesi kalbi korur, bağışıklığı güçlendirir.
KARAMUKUN RUS MUTFAĞINDAKİ YERİ:
Ruslar, karamuk meyvesini pilavlarda tercih ederek kullanırken, bu meyvenin Rus mutfağında özel bir yere sahip olduğunu söyleyebiliriz. Karamuk, lezzetli ve besleyici bir ek olarak Rus mutfağında önemli bir role sahip.