Türkiye’de tatilin adresi değişti! Ne Bodrum ne Çeşme burası saklı cennet

Türkiye’de tatilin adresi değişti! Ne Bodrum ne Çeşme burası saklı cennet

Yaz aylarında kalabalıktan sıkılıp daha sakin ve daha ekonomik bir tatil yapmak isteyenlerin yeni adresi belli oldu.

Ne Bodrum ne Çeşme burası saklı cennet

Marmara Bölgesi’nin en büyük gölünün yer aldığı Bursa’nın İznik ilçesi, Ege ve Akdeniz’deki yoğunluktan bunalan tatilcilerin yeni gözdesi oldu.

Covid-19 pandemisinin ardından geleneksel olarak tercih edilen 5 yıldızlı oteller yerine daha çok doğayla iç içe, izole ve kişisel alan sunan yerler tercih edilmeye başlandı.

Ne Ege, ne Akdeniz, ne de Karadeniz.... Türkiye'de tatilin yeni adresi burası oldu - Haber3

M.Ö. 377 ve M.Ö. 64 yılında Bithynia Krallığı’na, 1080 yılında Selçuklu Devleti’ne, 1204-1261 yıllarında Bizans İmparatorluğu'na, 1331-1335 yıllarında ise Osmanlı Devleti'ne başkentlik yapan Bursa’nın İznik ilçesi tatil severlere daha izole bir tatil imkanı sundu. Tatilciler burada günlüğü 8-12 bin TL arasında değişen, 4 ile 10 kişi kapasiteli havuzlu villalarda konakladı.

4 mevsim yüzde 100 doluluk oranıyla turist ağırlayan İznik’te inşa edilen göl manzaralı, havuzlu, müstakil villalar öne çıktı.

Ne Ege, ne Akdeniz, ne de Karadeniz.... Türkiye'de tatilin yeni adresi burası oldu - Haber3

“MAHREMİYET SUNAN VİLLALAR TERCİH EDİLİYOR”

Pandemi döneminin bu değişimde önemli bir etken olduğuna dikkat çeken turizmci Ali Gençtürk, “Artık kalabalık otellerde konaklamak yerine, daha izole ve mahremiyet sunan villalar tercih ediliyor. İnsanlar hem güvende olmak istiyor hem de doğayla baş başa kalarak huzurlu bir tatil geçirmek istiyorlar” dedi.

4 Imparatorluğun Başkenti İznik, 'sakin Ve Müstakil' Tatil Isteyenlerin Yeni Adresi Oldu - Andırın Postası Gazetesi

5 YILDIZLI OTEL KONFORU

Gençtürk, “Özellikle aileler, çocuklarıyla daha rahat vakit geçirebilecekleri, kendilerine özel alanlarda konaklamayı tercih ediyor. Aynı şekilde arkadaş grupları da bu tür villalarda hem birlikte vakit geçirme hem de bireysel alanlarında dinlenme imkanı buluyorlar. Müstakil villaların sunduğu olanaklar, 5 yıldızlı otellerle yarışır nitelikte. Bu villalar, tatilcilere 5 yıldızlı otel konforunu sunarken, aynı zamanda özgürlük ve mahremiyet sağlıyor. Kendi havuzunuzda yüzebilir, kendi bahçenizde dinlenebilir ve dilediğiniz zaman dışarı çıkmadan tatilinizi sürdürebilirsiniz” diye konuştu.