Türkiyeli diyenlerin kirli planını Yılmaz Özdil ortaya çıkardı

Türkiyeli diyenlerin kirli planını Yılmaz Özdil ortaya çıkardı

Gazeteci Yılmaz Özdil, son günlerde gündeme gelen 'Türkiyeli' tartışmalarına ilişkin çarpıcı ifadelere yer verirken AKP'nin iktidara gelir gelmez hangi yasayı kaldırdığını açıkladı.

Ünlü oyuncu Oktay Kaynarca'nın da konuk olduğu bir programda “Ben Türkiyeliyim, Türkiye milliyetçisiyim” dediği anın kesiti sosyal medyada yayınlanmış ve tepkilere neden olmuştu.

Kaynarca, sosyal medyada gündem olan açıklamalarının ardından X hesabından bir açıklama yayımlayarak, Kaynarca, bu sefer de “Türkiyeli Türk” olduğunu aktardı.

‘Türkiyeliyim, Türkiye milliyetçisiyim’ ifadeleri üzerinden dönen tartışmalara gazeteci Yılmaz Özdil, kendi Youtube kanalından yayınladığı video üzerinden dikkat çeken ifadelere yer verirken, AKP'nin iktidara gelir gelmez kaldırdığı yasayı açıkladı.

“TÜRKİYELİ DEMEK, IRKÇILIK OLUYORMUŞ”

Özdil, “Türk mü diyelim Türkiyeli mi diyelim” ifadelerinin son günlerde çok tartışıldığını ifade ederken şu ifadelere yer verdi:

“Türk mü diyelim Türkiyeli mi diyelim. Bu defa dizi sanatçısı Oktay Kaynarca sayesinde hortladı adamın eski bir röportajında işte söylemiş. Ben Türkiyeliyim Türkiye milliyetçisiyim filan demiş röportajın o bölüme alıp sosyal medyada köpürüp tartışıldı. Malum Türk alerjisi olan çok insan var bu ülkede. Bu yüzden Türkiyeli diyenlerin aile müşterisi var Alman diyor, Fransız diyor, İngiliz diyor, Rus diyor, Japon diyor, İtalyan diyor, Yunan diyor sadece Türk diyemiyor.

Fransalı demiyor, İngiltereli demiyor, Japonyalı demiyor, İtalyalı demiyor ama illa Türkiyeli demek, ‘Ne mutlu Türküm’ diyene deyince mesela ırkçılık oluyormuş Türkiye'de dememiz gerekiyormuş fıkraları revize etmemiz gerekiyor. Mesela bir Alman bir Fransız bir İngiliz bir Türk ıssız bir adaya düşmüşler. Türk olan demiş ki Arkadaşlar lütfen bundan sonra krallarını da bana Türk demeyin, Türkiyeliyim demiş. Alman malı diyor, Fransız Devrimi diyor, İtalyan tasarımı diyor, Yunan Adası diyor, Rus salatası diyor, Japon balığı diyor, İngiliz futbolu diyor, Bulgar kaşarı diyor, Rum Kesimi diyor, Türk diyemiyor kardeşim. Arap atı diyor, Arap sabunu diyor, Arap turist diyor, Türk diyemiyor, Türkiyeli bayrağı diyeceğiz mesela bunlara göre bu zihniyete göre Türk bayrağı dersek ırkçılık oluyor. Türkiyeli bayrağı diyeceğiz, Türkiyeli Silahlı Kuvvetleri diyeceğiz, Türk Hava Yolları dersen faşistlik oluyor. Türkiyeli Hava Yolları diyeceğiz, Türkiyeli milli takımı diyeceğiz, Türkiyeli lirası diyeceğiz, fıkraları revize ettiğimiz gibi tarihe de komple baştan yazmamız gerekiyor. Jön Türkiyeliler mesela Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti Türkiyeli Hamamı, Türkiyeli kahvesi, Türkiyeli lokumu Türkiyeli Standartları Enstitüsü, Türkiyeli Tiyatrosu, Divanı lügati Türkiyeli, Türkiyeli Cumhuriyeti…”

“TABİATA AYKIRIDIR”

Özdil, Atatürk’ün Türk milleti kavramının sanıldığı gibi etnik köken olmadığını aktardığını hatırlatırken “Atatürk 7000 yıl bir tabiatın kendisidir diyor. Türk demeyelim Türkiyelim demek eşya sadece böyle eşyanın tabiatına aykırı olmakla kalmaz bizzat değil tabiata aykırıdır. Hayatın olağan akışına aykırıdır” şeklinde ifadelere yer verdi.

“Türk mü diyelim Türkiyeli mi diyelim” tartışmasının tarihsel bir süreçten geldiğine vurgu yapan Özdil, “Türk vatandaşlarını tahsis edilen meslekler kanunu Evet Cumhuriyet ilan edildiği Türk vatandaşlarına tahsis edilen meslekler kanunu çıkarın Çünkü Cumhuriyetten önce bu topraklarda Ticaret ve üretim tamamıyla yabancıların elinde ekonomi tamamıyla yabancıların, el elbette biz Türklerin de kafası ticarete çalışmıyor değildi ama Türkler özellikle dışlanmıştır. Oyunun dışına atılmıştı. Maalesef günümüzde bu gerçek. Hala inkar ediliyor ama Cumhuriyetten önce her milletle, Ticaret yapılıyordu kendi vatanında Türklerle ticaret yapılmıyordu. Kelimenin Tam manasıyla ırkçı bir engel yabancı tüccar, egemen oldukları mesleklere ve saraydan imtiyazını kaptık, işlere Türkleri asla sokmuyor. Türkler herhangi bir meslek kol çırak bile yapılmıyordu, kalfa olamıyorlar. Dolayısıyla herhangi bir meslekte ustalaşılır bugün Türk demek ırkçılık filan deniyor ya asıl ırkçılık buydu. Türklere karşı ırkçılık yapılıyor eğer Türksen herhangi bir meslekte çırak bile yapılmıyordu. Böyle olunca ne oluyordu? Yoksul Türkler kendi topraklarında iyice yoksullaşan bizim topraklarımızda İyice zenginleşiyor. Bakın dikkat buyurunuz 4 yüzyıldır bu topraklarda yaşadıkları halde bu topraklarda doğup büyüdükleri halde hala Türkçe bilmeyen yabancılar var” şeklinde ifadelere yer verdi.

“TÜRKİYE'DE TÜRKSÜZ SİSTEM İSTİYORLAR”

“Yüzyıllar boyunca kendi vatanında Türkleri dışlayan yabancı sermaye koşa koşa gitti Türkiye Cumhuriyeti'ni Milletler Cemiyetine şikâyet etti. Evet, Türkiye Cumhuriyeti'ni şikayet ettiler bu kanunun derhal İptal edilmesini istediler yani Türklere kendi topraklarında her türlü yasak getirilebilir ama yabancılara Türkiye'de yasak getirilmesi suçtu. Milletler Cemiyeti bu enine boyuna tartıştı. Genç Türkiye Cumhuriyeti'ne müdahale etmeyi göze alamadılar Türkiye'nin içişlerine karışamayız filan dediler, yetkisizlik karar verdi. Türkiye'de türkü İşte bu yüzden istemiyor. Türkiye'de türksüz sistem istiyorlar.”

“BUDUR TÜRKSÜZ EKONOMİK SİSTEMİN SLOGANI”

Özdil, sözlerine şu şekilde devam etti:

"Şimdi lütfen herkes sıkı dursun lütfen herkes altını çizerek, dinlesin. Bana saldıran Özgür Özel biraz bu işlere kafa yor diye söylüyorum. Lütfen herkes altını çizerek Türkiye'de Türksüz sisteme son veren bu kanun 71 yıl boyunca yürürlükte kaldı sonra ne oldu biliyor musunuz? AKP iktidara geldi şak 2003 yılında Bu kanun yürürlükten kaldı. Evet, Türkiye'de Türksüz sisteme son veren kanun AKP iktidara gelir gelmez, AKP tarafından ortadan kaldı. Kimse merak etmedi kendisine yerli ve milli diyen sayın hükümetimiz. İlk iş niye bu iptal, Türk demeyelim. Türkiye Dil diyelim filan işte budur Türksüz ekonomik sistemin sloganıdır.”