Türkiye’nin İnovatif Girişimcileri Avrupa’ya açılıyor

Türkiye’nin İnovatif Girişimcileri Avrupa’ya açılıyor
Türkiye'de teknoloji girişimciliğini teşvik etmek ve desteklemek amacıyla SMARTNET Lansmanı gerçekleştirildi.

SMARTNET Projesi, Yıldız Teknik Üniversitesi liderliğinde yürütülen ve Türkiye'nin başarılı girişimcilerini Avrupa ekosisteminin büyük pazarları ve fonları ile buluşturmayı amaçlayan bir projedir. Bu proje, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir.

30 Nisan'da Yıldız Teknik Üniversitesi'nde düzenlenen lansman etkinliğinde SMARTNET Projesi tanıtıldı ve girişimciler, projeye katılarak yatırımcılarla buluşma fırsatı elde etti. Proje kapsamında girişimcilere eğitimler, mentorluk ve yapay zeka altyapısı ile geliştirilen girişimci network platformu sunuluyor. Ayrıca "demo-day" oturumu düzenlenerek girişimciler, projede verilen eğitimlere katılarak yatırımcılarla buluşma fırsatı buldu.

aw194203-04.jpg

Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, projenin girişimcilerin fona ulaşımını kolaylaştırdığını ve bu sayede girişimlerin büyümesini desteklediğini belirtti. Prof. Yılmaz, projenin Türkiye'nin girişimcilerini Avrupa ekosistemi ile buluşturarak onları hukuksal ve mentorluk destekleri ile güçlendirdiğini açıkladı.

aw194203-03.jpg

SMARTNET Projesi Takım Lideri Ufuk Batum, Türkiye'nin girişimcilik ve teknoloji ekosisteminde büyük bir arayış içerisinde olduğunu belirtti. Bu proje sayesinde girişimciler ve mentorlar bir araya getirilerek girişimciliğin desteklenmesi sağlanıyor. Batum, projenin girişimcilik ekosisteminde büyük bir sıçrama yapacağını ve Türkiye'deki start-upların değerinin 2030'da 100 milyar dolara ulaşacağını ifade etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar