Neşeli Günler filminde Adile Naşit ile Münir Özkul'un turşunun sirke ile mi yoksa limon ile mi yapılacağı konusunda tartışmaları günümüzde de devam ediyor.
Antalya'nın Muratpaşa ilçesi Lara bölgesinde 27 yıldır restoran işleten Mustafa Hazar, 240 farklı ürünün turşusunu kurdu.
Hemen hemen tüm meyvelerin yanı sıra, çam kozalağı, çıra, bıldırcın ve yumurta, hamsi, yer elması, şeker pancarı, biber, ejder meyvesi, ceviz, fındık ve ahtapottan da turşu kuran Hazar, restoranın vitrinini turşularıyla doldurdu.
SİRKEYLE HAZIRLANMALI
Son olarak turşu koleksiyonuna iç bakla turşusunu ekleyen Hazar, turşu kurmanın inceliklerini anlatırken, turşunun sirkeyle hazırlanması gerektiğini söyledi.
Sıcak iklimde yaşayanların ve turşu yapmak isteyenlerin sirkeyi az kullanması gerektiğini aktaran Mustafa Hazar, soğuk iklimlerde yaşayanların ise sirkeyi daha fazla kullanmaları gerektiğini söyledi.
Sirkenin sıcak iklimde ürünü yumuşatacağını kaydeden Hazar, "Antalya gibi sıcak şehirlerde turşu az sirkeyle yapılmalı. Kesinlikle rafine tuz kullanılmamalı ve kapatılan kavanozların içindeki ürüne göre olgunlaşma zamanı bilinmeli." dedi.
Urfalı Hikmet Milyoner'e damga vurdu! Kazandığı parayla İlk yapacağı şeyi açıkladı
Bu sözler kavga çıkarır! Ahmet Hakan'dan Fatih Portakal'a olay sözler
Gürgen Öz dolar kuruyla böyle dalga geçti