TUSAŞ terör saldırısı: Saldırganlardan 2'si etkisiz hale getirildi 3 şehit 14 yaralı

TUSAŞ terör saldırısı: Saldırganlardan 2'si etkisiz hale getirildi 3 şehit 14 yaralı

Ankara'da Türk Havacılık ve Uzay Sanayii tesisine bombalı saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda yaralananlar hastanelere sevk edildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, saldırıyla ilgili soruşturma başlattı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, tesise yönelik 'terör saldırısı' gerçekleştirildiğini ifade etti. 2 saldırganın etkisiz hale getirildiğini bildiren Yerlikaya, saldırıda 3 kişinin yaşamını yitirdiğini, 14 kişinin yaralandığını açıkladı.

TUSAŞ terör saldırısı: Saldırganlardan 2'si etkisiz hale getirildi

Ankara'da Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ'nin (TUSAŞ) yerleşkesine yönelik bombalı saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda 3 kişi hayatını kaybetti, 14 kişi yaralandı. 2 saldırganın ise etkisiz hale getirildiği açıklandı.

TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş'nin, Havacılık Bulvarı Kahramankazan Ankara yerleşkesindeki giriş kapısındaki patlamanın ardından, silah sesleri duyuldu.

Güvenlik nedeniyle personelin sığınaklara yönlendirildiği belirtildi. Olay yerine güvenlik güçleri, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

BİR PATLAMA DAHA

Tesiste bir patlamanın daha meydana geldiği aktarıldı.

Yaralılar, Bilkent ve Etlik Şehir Hastaneleri ile Yenimahalle Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Durumu ağır olan bir yaralının ambulans helikopterle Yenimahalle Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildiği öğrenildi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, TUSAŞ'ın Kahramankazan yerleşkesine yönelik saldırısıyla ilgili soruşturma başlattı.

3 CAN KAYBI, 14 YARALI

Ali Yerlikaya, 3 kişinin yaşamını yitirdiğini, 14 kişinin yaralandığını açıkladı.

Yerlikaya, 2 saldırganın etkisiz hale getirildiğini paylaştı.

Yerlikaya'nın açıklamaları şöyle: "Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısında 2 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Saldırıda maalesef 3 şehidimiz, 14 yaralımız var. Şehitlerimize Allah’tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bu menfur saldırıyı lanetliyorum. Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam edecek. Lütfen resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları dikkate alınız."