UEFA Avrupa Konferans Ligi yarı final ilk maçları tamamlandı

UEFA Avrupa Konferans Ligi yarı final ilk maçları tamamlandı
UEFA Avrupa Konferans Ligi yarı finalinin ilk ayakları nefes kesici mücadelelere sahne oldu.

Yunanistan'ın gururu Olympiakos, İngiltere'de Aston Villa'yı konuk etti ve muhteşem bir performans sergileyerek rakibini 4-2 mağlup etti. Maçın yıldızı ise şüphesiz Ayoub El Kaabi oldu. Hat-trick yaparak adını altın harflerle yazdıran El Kaabi, 16, 29 ve 56. dakikalarda fileleri havalandırırken, takımını galibiyete taşıyan diğer golü ise Santiago Hezze 67. dakikada kaydetti. Aston Villa'nın sayılarını ise 45+1. dakikada Ollie Watkins ve 52. dakikada Moussa Diaby attı. Douglas Luiz'in 84. dakikada kaçırdığı penaltı, ev sahibi ekip adına bir fırsatı değerlendiremedi.

Günün diğer heyecanı ise İtalya'nın Fiorentina ve Belçika'nın Club Brugge takımları arasında yaşandı. Fiorentina, sahasında konuk ettiği Club Brugge'ü 3-2 mağlup ederek avantajı eline geçirdi. Riccardo Sottil'in 5. dakikada attığı golle başlayan Fiorentina, Andrea Belotti'nin 37. dakikada ve M'Bala Nzola'nın 90+1. dakikada bulduğu gollerle skoru lehine çevirdi. Club Brugge'un sayılarını ise 17. dakikada penaltıdan Hans Vanaken ve 63. dakikada Thiago kaydetti. Konuk ekip adına yaşanan talihsizliklerden biri ise Raphael Onyedika'nın 61. dakikada gördüğü kırmızı kart oldu.

Rakiplerine karşı üstün olan Olympiakos ve Fiorentina, rövanş maçları öncesinde avantajlı bir konumda bulunuyorlar. Merakla beklenen rövanşlar, 8-9 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar