Ülkede kriz yok diyen berbere tıraşa gitsin!

Ülkede kriz yok diyen berbere tıraşa gitsin!

Günboyu Gazetesi'nin bugünkü manşeti

03-06-24-01gun-page-0001-001.jpg

10 BİN TL MAAŞLA TIRAŞ BİLE OLAMIYORLAR

Osmaniye’de berberlik yapan Metin Yaşar, çırak bulamamaktan ve iş yapamamaktan şikayetçi. Yaşar, özellikle emeklilerin tıraş olmayı bile zor bulduklarını belirtiyor. İnsanların maddi durumlarının farkında olduklarını ifade eden Yaşar, müşterilerini zorlamamaya çalıştıklarını ve bazen ne öderlerse onu aldıklarını söyledi.

Başka bir berber olan Özgür Coşar da çırak ve kalfa bulamamaktan yakındı. 30 yıldır bu işi yaptığını ve son 10 yıldır tek başına çalıştığını belirten Coşar, "Çırak ve kalfa bulmak artık mümkün değil. Esnafın hali ne olacak?" dedi. Metin Yaşar ise eğitim sistemindeki değişiklikler nedeniyle çırak bulmanın zorlaştığını ifade etti. Eskiden 5. sınıfı bitiren çocukların çalışmaya başlayabildiğini ve meslek sahibi olabildiğini belirten Yaşar, "Şimdi eğitim ortaokul ve liseyi kapsadığı için liseyi bitiren birisi çıraklık yapamıyor" diye konuştu.

Yaşar, işlerinin günlük olarak değişkenlik gösterdiğini, hafta içlerinin genellikle zayıf geçtiğini söyledi. Bir müşterinin saç tıraşı fiyatını sorduğunda 120 lira, yıkama dahil 150 lira dediklerini, ancak bazen müşterileri zorlamadıklarını belirtti.

Özellikle emeklilerle ilgili şikayetçi olan Yaşar, emeklilerin tıraş parasını çok bulduğunu ve fiyatların yüksekliğinden yakındığını ifade etti. Yaşar, "Paranın değeri kalmadı, 100 lira 10 lira oldu, 200 lira 20 lira oldu. Emekliler, '10 bin lira maaş alıyorum ama geçinemiyorum' diyorlar. Genelde ayda bir tıraş oluyorlar," dedi.

Gazetemizin birinci sayfasını okumak için tıklayınız...