'Ülkemizde patladı' diyerek açıkladı. Prof. Dr. Canan Karatay'dan korkutan uyarı

'Ülkemizde patladı' diyerek açıkladı.  Prof. Dr. Canan Karatay'dan korkutan uyarı

Sağlık konusundaki açıklamalarıyla gündemden düşmeyen Prof.Dr. Canan Karatay, ev hanımlarının sıklıkla kullandığı deterjanlardaki tehlikelere dikkat çekti.

Sağlıklı yaşam ve hastalıklarla ilgili uyarılarıyla tanınan Canan Karatay, bu kez haşimato hastalığı hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Temizlik bağımlısı kişilere yönelik yaptığı uyarılarda, deterjanlarda bulunan maddelere dikkat çekti.

640xauto-004.webp

ÜLKEMİZDEKİ TEHLİKE KORKUTTU

Haşimato hastalığının nedenlerini anlattığı videosunda Karatay, "Ülkemizde bromür, florür, klorür ve toksinler adeta patladı. Özellikle temizlik için kullanılan deterjanlar ve dezenfektanlar, vücuda girerek iyodun tiroide girip hormon üretmesini engelliyor ve hücrelerde reaksiyona neden oluyor" dedi.

18906378-728xauto.webp

AŞIRI TİTİZLİĞE DİKKAT

Karatay, aşırı titiz anneler, kadınlar ve erkeklerde bu durumun sıkça görüldüğünü belirtti. Kanda anti-TPO ve anti-TG değerlerinin yüksek olmasının otoimmün reaksiyonun belirtisi olduğunu vurgulayan Karatay, Türkiye'de yaygın olan iyot eksikliğine de dikkat çekti. İyot eksikliğinin, bromür, klorür ve diş macunlarında bulunan florür zehirlenmesinden kaynaklandığını belirtti.

09o.jpg

HALOJEN AİLESİ VE İYOT EKSİKLİĞİ

Karatay, bromür, klorür ve florürün, tiroidin hormon üretiminde kullandığı iyodu engellediğini belirterek, "Bu üç madde tiroid fonksiyonlarını bozarak iyodun hücrelere girmesini engelliyor. Hipotiroidi, kronik tiroidit ve haşimato gibi otoimmün hastalıkların başlıca nedenleri bu toksinlerdir" ifadelerini kullandı.