Özgür Özel Sinan Ateş cinayetinde iktidarın önündeki 2 seçeneği açıkladı

Özgür Özel Sinan Ateş cinayetinde iktidarın önündeki 2 seçeneği açıkladı

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i ziyaret etti. Özel'in Sinan Ateş açıklaması dikkat çekti.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile bir araya geldi. Görüşmede, her iki partinin üst düzey yöneticileri de hazır bulundu

Resim

Zafer Partisi heyetinde, Genel Sekreter Cezmi Polat, Sağlık Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ali Şehirlioğlu, Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Av. Murat Yıldız ve Kadın, Aile ve Çocuk Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Esmaül Hüsna Aslan yer aldı. CHP lideri Özel'e ise Genel Sekreter Selin Sayek Böke ile Genel Başkan Yardımcıları Gül Çiftci, Gamze Taşcıer ve Aylin Nazlıaka eşlik etti.

İkili CHP Genel Merkezi'nde basın mensuplarına poz verdi.

4.jpg

Özgür Özel ve Ümit Özdağ, görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

"SİNAN ATEŞ CİNAYETİ ÜZERİNE KONUŞTUK"

Ziyarete ilişkin konuşan Özel "Ziyaretimiz ülke gündeminden bağımsız olamazdı. Başta Sinan Ateş cinayeti üzerinde konuştuk. Böyle bir cinayetin üstünün örtülmemesi konusundaki fikrimi paylaştım. Bu konuyla ilgili sohbet etme imkanı oldu. Biz Sinan Ateş cinayetinin örtbas edilmemesi için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Özel "İktidarın önünde 2 seçenek var. Birincisi adaletin önünü açabilirler. İkincisi bir sis perdesi indirilebilirler. Bu sefer adaletin gelmesi iktidarın değişimine kalır ama eninde sonunda gelir" ifadelerini kullandı.

"Türkiye'nin çözülmesi gereken bir kaçak göçmen sorunu var" diyen Özel "Zamanında Esad'la görüşün dediğimizde tepki gösterenler şimdi 'tatil yapabiliriz' diyor. Avrupa Birliği'nin elini taşın altına sokarak ki bunu tüm muhataplarımızla görüşüyoruz" diye konuştu.

Ümit Özdağ ise "Toplantının amacı Türkiye 'daha güvenli olsundu. Görüşmelerimizin devam edeceğini umuyoruz" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin maçında yaşananları da değerlendiren iki isimden Özdağ "Almanya'nın Bozkurt işareti yapanlarla değil, Nazi işareti yapanlarla uğraşması daha iyi olur" derken, Özel ise "UEFA'nın harekete geçmesini doğru bulmuyoruz. Aa bu tartışmayı Türkiye'de büyütmek, köpürtmek başta milli takıma zarar verir. Bundan birkaç yıl önce başka bir futbolcu zafer işareti yapınca, bugün bu işareti savunanlar tarafından linç edilmişti. Onları kendilerini sorgulamaya davet etmek gerekir" ifadelerini kullandı.