Üniversitede bıçaklı saldırı: 1 yaralı

Üniversitede bıçaklı saldırı: 1 yaralı

Avustralya'da bir üniversitede meydana gelen bıçaklı saldırıda bir kişinin yaralandığı ve olayla ilgili olarak 14 yaşındaki bir çocuğun gözaltına alındığı bildirildi.

Avustralya'nın Yeni Güney Galler eyaletindeki Sydney Üniversitesi'nde sabah saatlerinde meydana gelen bıçaklı saldırıda, 22 yaşındaki bir kişi ağır yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Eyalet polisi tarafından yapılan açıklamada, yaralanan kişinin durumunun stabil olduğu belirtildi. Polis, olay yerini güvenlik kordonuna aldı ve üniversitenin Camperdown kampüsünü geçici olarak kapattı. Polis incelemeleri devam ediyor.

Terörle Mücadeleden Sorumlu Komiser Yardımcısı Mark Walton, saldırının ardından yakalanan 14 yaşındaki bir erkek çocuğun, bir hastane yakınlarında gözaltına alındığını açıkladı.

avustralya-bicakli-saldiri-reuters-4-3-1565690442.jpg

Saldırganın, saldırı nedenini henüz bilinmediğini ancak gençlerin internet üzerindeki radikalleşme etkisi altında olduğunu belirterek, "Şiddet içeren aşırı ideolojilere kapıldıklarını" söyledi.

Saldırıya uğrayan kişi ile gözaltına alınan çocuğun birbirlerini tanımadıkları vurgulandı.

Bu olay, Sydney'de 13 Nisan'da bir alışveriş merkezinde gerçekleşen bıçaklı saldırıdan sonra yaşanan ikinci büyük olay olarak kaydedildi, o saldırıda 6 kişi hayatını kaybetmişti, 12 kişi ise yaralanmıştı.