Ünlü fenomene cumhurbaşkanına hakaretten 6 yıl hapis cezası!

Ünlü fenomene cumhurbaşkanına hakaretten 6 yıl hapis cezası!

Uganda'da bir TikTok kullanıcısı, cumhurbaşkanı ve ailesine hakaret ettiği gerekçesiyle altı yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, sanığın "başkan ve ailesine karşı saygılı olması gerektiği" şeklinde bir mesaj vermek amacıyla bu cezayı uygun buldu.

Uganda'da 24 yaşındaki Edward Awebwa, cumhurbaşkanı Yoweri Museveni ve ailesine karşı nefret söylemi ve "yanıltıcı ve kötü niyetli" bilgi yaymakla suçlanarak altı yıl hapis cezasına çarptırıldı. BBC'nin haberine göre, Awebwa vergilerin artırılacağını iddia ederek kötü niyetli bilgi yaydığı gerekçesiyle mahkeme tarafından suçlu bulundu.

4123.jpg

Mahkemede suçunu kabul eden Awebwa, af dilemek zorunda kaldı ancak başyargıç, genç adamın özrünü samimi bulmadığını ve pişmanlık duymadığını belirtti. Başyargıç, bu cezanın Awebwa için bir ders olması gerektiğini vurgulayarak, "Bir dahaki sefere başkan ve ailesine saygı duyması için ders niteliğinde bu cezayı almalı" dedi.

odatv-image-78-7c8b6ee394f84c-001.jpg

Uganda cumhurbaşkanı Yoweri Museveni, 1986 yılından beri ülkenin başında olup, Awebwa'nın doğumundan 14 yıl önce göreve gelmişti. Bu olay, Uganda'da insan hakları ve ifade özgürlüğü konularında tartışmalara neden olan bir diğer örneği oluşturdu.