Ünlü otomotiv devi kapanıyor. Yılda 130 bin üretim yapıyordu

Ünlü otomotiv devi kapanıyor. Yılda 130 bin üretim yapıyordu

Japon otomobil devi Nissan, Çin'deki dev fabrikasını kapatma kararı aldığını duyurdu.

Nissan Motor'un, Çin'in doğusundaki Ciangsu kentinde bulunan otomobil fabrikasını kapatma kararı aldığı bildirildi. Otomobil üreticileri, özellikle Çin menşeli rakip firmaların Asya pazarında güçlenmesiyle mücadele ederken zor durumda kalmaktadır. Dongfeng Motor işbirliğiyle işletilen fabrika, "Qashqai" kompakt spor modelinin üretildiği önemli bir tesis olarak faaliyet göstermekteydi ve dün itibarıyla üretimini tamamladı.

327508-1024x576.webp

Fabrikanın yıllık 130 bin adet üretim kapasitesinin, Nissan'ın Çin'deki toplam imalat hacminin yaklaşık yüzde 10'unu oluşturduğu belirtilmektedir. Kapatma kararının, Japon şirketinin Çin içinde düşen satışlarına tepki olarak üretim kapasitesini daraltma stratejisinin bir parçası olduğu ifade ediliyor.

nissan-fabbrica-1024x576.webpYerel pazarda fiyat rekabetinin artmasıyla birlikte Nissan'ın satış hacminin düşmekte olduğu ve fazla üretim sorunu yaşandığı da kaydedilmektedir. Nissan'ın Çin'deki mayıs ayı yeni araç satışlarının geçen yılın aynı dönemine göre %2,8 azaldığı açıklandı.